Gode råd til en sikker rejse okt15

Tags

Related Posts

Share This

Gode råd til en sikker rejse

Der har gennem de sidste år været ændringer i vores dækning på en rejse, når vi kommer til skade. Tidligere havde og kendte vi alle til reglerne omkring det gule sygesikringskort. Nu er det blå sygesikringskort blevet indført, og det har medført flere ændringer, som vi skal være opmærksomme på, når vi rejser i Europa. Den største forskel på det blå og gule sygesikringskort er, at du nu ikke er forsikret efter danske regler, men på lige fod med de regler, der er i det pågældende land, du befinder dig i. Det kan medføre merbetalinger, hvis du bliver syg, er kommet til skade eller på anden måde, har brug for tilsyn af en læge. Samtidig viser resultatet af en undersøgelse fra Politiken, at ca. 35 procent af alle danskere ikke har en privat rejseforsikring. Specielt hvis du er på skiferie, kan du risikere en stor merbetaling, hvis du skal flyves hjem. Der dækker det blå sygesikringskort altså ikke, men kræver en privat rejseforsikring.

Valget af rejseforsikring

Rejseforsikringer er ofte ikke særlig dyre. Dog er der nogle punkter, som du skal være opmærksomme på, når du vælger din nye rejseforsikring:

  1. Familieforsikring

Inden du køber en privat rejseforsikring, så find ud af, hvad din rejseforsikring dækker. En ting som hurtig kan gå tabt på rejsen, er din bagage. Der er ikke noget sjovt ved at skulle undvære sit badetøj på en sommerferie eller sine ski på en skiferie. De fleste forsikringer dækker dog forsvundet bagage, så du kan købe noget ekstra indtil kufferten dukker op igen.

  1. Årsforsikring vs midlertidig forsikring

Rejser du ofte på charterrejser eller afbudsrejser, kan du billigt få en forsikring, som kun dækker den enkelte rejse. Det er dog ikke altid billigst – specielt ikke hvis du rejser op til flere gange om året. Du kan væge mellem at få en rejseforsikring, der kun dækker i Europa eller en forsikring der dækker det meste af verden. I nogle tilfælde skal du dog være opmærksom på, at forsikringen ikke dækker, hvis du skal rejse til særligt udsatte områder.

  1. Aktiv ferie og ekstremsport

Skal du på aktiv ferie, hvor i skal vandre rundt i landskabet eller ynder du at dyrke ekstremsport, så skal du tilkøbe en større forsikring. Det kan være du planlægger at hoppe i faldskærm, bungee jump eller noget helt tredje. Det kan også være mere almindelig ting som trekking eller dykning og cykelture. I næste alle tilfælde, vil standard forsikringen ikke dække, hvis du kommer til skade ved en af ovenstående aktiviteter.

  1. Ødelagt ferie

En aktiv ferie, kan også blive til en ødelagt ferie i den forstand, at du bliver skadet inden den planlagte hjemrejsedato. I den forbindelse kan du ofte, ved tilkøb, tegne en ekstra forsikring, som dækker for de ødelagt feriedage. Det er ikke kun gældende, hvis du bliver nødt at rejse hjem tidligere, men gælder også, hvis du ikke kan udføre de planlagt aktiviteter. Det kan fx være en vandreferie, hvor du forstuver foden inden du skal hjem.

  1. Forsikringssum

Ligesom når du vælger almindelig forsikring, skal du være opmærksom på, hvor stor forsikringssummen er. I forsikringen kan der være begrænsninger på sygdomsforsikring og hjemtransport. Har du ligeledes mange værdier med på rejser, så skal du måske vælge en større forsikringssum.

Det vil altså være en god idé at købe en rejseforsikring, hvis du rejser ud af Danmark en gang om året eller mere. De fleste forsikringsselskaber tilbyder også forsikringer til rejser, og du kan som regel læse præcis, hvad de indebærer på deres hjemmeside. Hos Alka rejseforsikring dækker hele verden, også udsatte lande, og dækker både dig og din husstand. Det er nemmere at nyde ferie, hvis du har en god rejseforsikring. Ofte er det billigst at få den i forbindelse med din indboforsikring, hos dit nuværende forsikringsselvskab.