Street food giver nye bud på gamle retter dec14

Tags

Related Posts

Share This

Street food giver nye bud på gamle retter

Street food med lækre og lune madpandekager.En af de ting, der er mest fantastisk ved street food, er, at det kan give utallige bud på den samme ret. Det er pandekager et rigtig godt eksempel på. Retten er nemlig en af de mest sete ting, når man kigger på gademaden rundt omkring i verden og også i Danmark. Pandekager kan laves på rigtig mange måder, der giver retten vidt forskellige roller. Her kan du få et overblik over, hvilke pandekageretter, du kan få på de danske gader og stræder. Som udgangspunkt er der følgende, du kan vælge imellem.

  • Street food klassikeren, crêpe, der sælges overalt i København
  • Du kan få et moderne bud på en pandekage i indre by
  • Den mexicanske pandekage kan man heller ikke komme uden om
  • Den amerikanske pandekage er også et hit
  • Pandekage med is er den danske klassiker

Den franske pandekage dominerer det danske street food

En slags gademad, som er næsten umulig at komme udenom, er den franske crêpe. Uanset hvor du befinder dig i København, kan du næsten kun være tæt på en af de små bikse, der kan lave en lækker pandekagedessert til dig. I denne form for pandekage, er der en lang række ingredienser, man kan putte i. Typisk kan man både få banan, peanutbutter og marmelade i sin pandekage, men det er dog ikke en af disse tre stykker fyld, der er mest populære. Langt de fleste crêpes, der bliver solgt på gaderne, fyldes nemlig med Nutella. Kombinationen af den varme dej fra pandekagerne og den smeltede chokolade fra Nutellaen er himmelsk, og det er nok derfor, at lige præcis den ret har været et så stort hit i Københavns gadebillede.

En moderne pandekage kan fås i storbyens street food inspirerede restauranter

Den lidt mere fine version af gademadsretten kan dog også fås i København. Som en nyhed har flere restauranter nemlig åbnet med det simple koncept at tage denne ret til sig og gøre den delikat. Derfor kan du flere steder i København får streetfood-pandekager, der er toppet med lækre råvarer. Det betyder, at man for eksempel kan få dem med parmesanost, tomater, rucola eller flamberet Suzette. Det lyder fornemt, og det smager også sådan.

De mexicanske madpandekager er også en succes

En pandekagetype, der er umulig at komme uden om, er den mexicanske burrito. Langt de fleste danskere har stiftet bekendtskab med den derhjemme, hvor man køber lækre madpandekager i butikkerne og derefter selv laver fyldet derhjemme. I storbyens gader og stræder kan du smage en bid af de mexicanske gadekøkken, når du ved små pop-up restauranter kan få burrito med confiteret svin, braiseret kalv, kylling, grøntsager og oksekød. Pas på, hvis du ikke er glad for det stærke køkken. Der kan nemlig også sagtens være en god portion chili i retterne.

En amerikansk version af streetfood pandekagen er perfekt til morgenbordet

Pandekagen er også blevet fortolket i USA. Her har man skabt en langt mere tyk dej, der gør pandekagerene en smule mindre i bredden, men meget mere fyldige og søde. Det kan være rigtig lækkert til et morgenbord, hvor man også har æg og bacon.

De danske street food pandekager med is er altid populære

Selvfølgelig har Danmark også igennem årene fortolket pandekagen. Hvis man vurderer på danskernes brug af retten, er det dog hverken oksekød, kalv eller nutella, der skal på. Det skal nemlig være is. Pandekager med is er lige noget for danskerne, og derfor har du sikkert også prøvet at få netop den ret flere gange derhjemme. Uanset hvilken variation, man vælger, kan man dog nok være sikker på, at man får en rigtig god madoplevelse. Læse mere om gastronomi på gastroblog.dk.