Hvad du skal vide om Morrocan Argan Olie

Du har hørt om Argan olie, men du ved ikke helt, hvad det er, hvad der gør det specielt og hvorfor det er så populært, udover at du har hørt, at det kan bruges både til skønhed og også diverse sygdomme?

Hvad du skal vide om Morrocan Argan olie får du præsenteret lige her, så du selv kan vurderer om det er det gode produkt til f.eks. dit hår på højde med andre eksklusive produkter såsom Evo hårprodukter, Kevin Murphy og andet.

Argan olien fra Marokko

Du har hørt om olien og sikkert også hørt at det er dyrt, men ved du også at olien kommer fra det sjældne Argan træ – Argan Spinosia, der gemmer på hemmeligheden bag. Træet er meget gammelt og kan blive op til 2-300 år, og er et specielt træ, da det ikke kan vokse ret mange tropiske steder, så derfor finder man det kun i det særlige område.

I det sydlige Marokko har Amazigh berberne brugt olien af Argan nødderne i århundred, hvor de har udvundet olien fra nødderne og brugt denne ekstrakt både til kosmetiske og kropslige behandlinger, for olien har virket både mod blodtryk, bumser, huden, håret, sukkersyge og åreforkalkning. De specielle mandler fra træet, var en ret besværlig proces at få udvundet for berberne så de kunne få en spiselig olie, hvilket selvfølgelig er blevet gjort meget mere industrialiseret i takt med at den vestlige verden har fået øjnene op for de mange gode virkninger fra nødder kan give.

I Danmark og mange andre vestlige lande finder man også Argan olien andre steder end lige ved kosmetologer og frisører, for ved især helsekostbutikker er Argan olien dukket frem på hylderne. Det skyldes at de mange gavnlige E-vitaminer, antioxidanter og omega fedtsyrer som der findes i olien. Du får faktisk op til fem gange effekten af E-vitaminet i forhold til andre vegetabilske olier ved Argan.

Olien i kosten

Argan olien kan bruges til mange ting, og en af disse ting er kosttilskud til kroppen. Du kan bruge olien både som rent tilskud i pille form eller bruge det som olie i madlavningen, og få det gavnlige udbytte den vej. Her kan du vinde ved at olien virker anti inflammatorisk og en yderst dejlig hjælp til f.eks. muskelsmerter eller gigt, gammelmandssyge, sukkersyge og andre livsstilssygdomme.

Argan olie til dit hår

Det de fleste kender Argan olie for, er som det gode produkt til ens hår. Alle kvinder kender til effekten med at miste elasticitet i håret med alderen eller måske ligefrem tørt hår, og her er Argan blevet verdensberømt som et godt bekæmpelsesprodukt mod disse ting.

E-vitaminet i olien er en heftig antioxidant, som vil hjælpe til at bekæmpe de frie radikaler, der er med til at ”ødelægge” ens hår på den lange bane. Hvis du har problemer med håret, så kunne Argan være din gode løsning til dette.

Olien til huden

Ligesom med håret så er Argan også det gode skønhedsprodukt for din hud.

Oliens høje indhold af E-vitamin, antioxidanter og fedtsyrer har gjort at rigtig mange førende skønhedseksperter finder olien det gode produkt til anti-ageing, fordi de gode essentielle ingredienser virker forbyggende mod ældning da der fjernes skader på huden, og det er faktisk til alle slags hudtyper lige fra fedtet hud til tørt hud. Du vinder med olien til huden ved både at fjerne pletter på huden til at glatte og stramme huden op også.

Udover skønheden ud fra et skønhedsprincip så vinder du også ved at bruge olien til andre hud problemer såsom bumser, ar, pigmentpletter og eksem og dette skyldes også de gode sunde ingredienser for huden, som man finder i olien.

Hvad du kan bruge Argan olien mod

For at opsummere hvad Argan olie kan bruges til så er det nogle af disse skønheds eller livstilsproblemer

 • Tør hud
 • Slap hud
 • Fine rynker
 • Tør hår
 • Psoriasis
 • Pigmentpletter
 • Eksem
 • Hudallergi
 • Betændelse i huden
 • Pigmentpletter
 • Overfladiske strækmærker
 • Tørre negle
 • Smertelindrende ved lette gigt- og muskelsmerter
 • Åreforsnævring
 • Forhøjet kolesteroltal
 • Forhøjet blodtryk
 • Forebyggelse af udviklingen af sukkersyge

Som du kan se, så er der ufattelige mange gode ting ved olien, så hvis du lider af en af disse hud, hår eller livsstils problemer, så kunne olien være det helt rigtige produkt, som du skulle teste. Hvis du vil vide endnu mere om den gode olie eller andre skønhedstips til din hud og hår, så find mange lækre tips til både hår og hud på Le-Reve.dk mode og skønhedsblog.