Tags

Related Posts

Share This

Sådan kommer du af med lugten fra cigaretter

Under min research omkring dette emne, spurgte jeg et familiemedlem om gode råd. Det klare svar jeg fik tilbage i hovedet var: Stop med at ryge! Selvom alle rygere efterhånden må være godt træt af at høre dette, er sandheden dog at cigaret røg trænger ind i møbler, tæpper, vægge, vinduer og alt andet ned til hver eneste hjørne i huset. Samme problem opstår i biler, hvori der ryges cigaretter. Rygere ligger generelt ikke selv mærke til lugten. Mange ikke-rygere kan ikke tåle cigaret røgen, og har derfor svært ved at trække vejret, hvis det besøger en rygerbolig.
Så hvis du ikke er klar til at stoppe med at ryge, så er der her nogle metoder man kan bruge til at kontrollere cigaret røgen i hjemmet.

Få røgen ud!
Hvis du ryger indenfor, så brug eventuelt en fane til at blæse røgen ud af dit hjem, så det ikke har tid til at trænge ind i møbler osv. Selvom der er mange, der mener at passiv rygning er farligt udenfor, så er faktum at cigaret røg skal være i et lukket rum, før det udgiver dets stank.

Lav et ryge-rum
Hvis du tilfældigvis har et ubenyttet rum i boligen, eller bare et rum der sjælendt bliver brugt, kan du lave det om til et ryge-rum. Vær sikker på det kun indeholder ting, der gerne må komme til at lugte slemt af røg. Dette rum vil nemlig komme til at lugte slemt, men vil også afholde dig fra at få resten af hjemmet til at lugte af røg.

Rens luften
Der findes mange luftrensere på markedet, der siger at de kan fjerne cigaret røgen samt lugten den udgiver, før røgen og luften gør vinduerne gule. Mange af disse kalder dem selv ”ozone” baseret luftrensere. De virker dog kun de de rum, de er blevet placeret i. Hvis du kun ryger engang i mellem, kunne en god ”ozone” luftrenser være det du leder efter. For hyppige rygere vil de dog kun dræne din pung samt din elektricitet.

Dit tøj og din ånde
Hvis du befinder dig i en situation, hvor du bliver nødt til at holde dig fra cigaret røgens lugt, men du alligevel har brug for at ryge en smøg. Så ryg udenfor, hvor du sørger for at røgen blæser væk fra dig, og samtidig sørg for at du ikke står et sted så du bliver ramt af røgen fra andre rygere. Hvis du har en jakke så brug den. Det vil holde det meste af røgen væk fra dit tøj. Når du er færdig med din smøg, så bliv stående lidt længere ude i vinden, så vinden nærmest ”renser” dig. Hvis det ikke blæser så meget, kan du nøjes med at gå en lille tur. Hvad angår din ånde er den bedste metode at børste dine tænder, og meget gerne skylle efter med mundvask. Til sidst kan du bruge de stærkeste mintpastiller du kan finde.

Afprøv e-cigaretter
Har du brug for at ryge, og er det især nikotinen der trækker dig til smøgerne, så afprøv e-cigaretter. E-cigaretter udgiver vanddamp og ikke røg. Det sætter sig derfor ikke i tøj, møbler osv. Derudover er der hverken passivrygning eller tobak i dem. De er faktisk meget sundere at ryge for kroppen, så du får også et bedre helbred udover at lugten fra cigaretter forsvinder.

Flyt sammen med en anden ryger
Er der ingen af de overstående forslag, der tiltaler dig, er der ikke så mange muligheder tilbage. Du kan blive nødt til flytte sammen med en anden ryger. Hvis begge beboer er indforstået med at boligen kommer til at lugte af røg, kan dette være den sidste mulighed. Bor du dog allerede sammen med en ikke-ryger, og har du ikke tænkt dig at flytte ud, må du bruge en af de overstående metoder.