10 iPhone tricks du måske ikke kender. okt11

Tags

Related Posts

Share This

10 iPhone tricks du måske ikke kender.

iPhone 6s og iOS 9 kommer med en række skjulte muligheder.

De fleste kan også bruges på ældre modeller iPhones og tidligere iOS versioner, de har alle en ting til fælles, de gør livet med en smartphone endnu smartere.

1. iPhone Kamera fjernudløsning.

Det kan være svært at tage en god selfie, når man skal holde sin iPhone ud i strakt arm for at få det hele med, men hvis du sætter dit headset til kan du bruge + knappen på headset’et som udløser, ligesom du kan bruge + knappen på telefonen til at tage billedet i stedet for at trykke på skærmen.

Ung kvinde i let sommerjakke

2. Din iPhone gemmer hvor du har været.

Det her er måske en af de ting du gerne vil slå fra, hvis du er banke for at big brother holder øje med din gøren og laden, eller du gerne vil have slået til hvis du ofte bruger Apples kortfunktion. Under alle omstændigheder, så kan du slå det til eller fra under Indstillinger -> Anonymitet ->Lokalitetstjenester -> Systemtjenester.

3. Beskyt dine øjne og spar strøm.

Under Indstillinger -> Generelt -> Tilgængelighed, kan du vælge at Invertere farverne, på den måde lyser skærmen ikke så meget op, du spare strøm og hvis du bruger din iPhone til at læse på om aftenen, kan det være en fordel at der ikke er for meget baggrunds belysning da det kan have en negativ effekt på at kunne falde i søvn.

4. Tag flere billeder hurtigt efter hinanden.

Hvis du holder udløser knappen inde, i stedet for at give den et kort tryk når du skal tage billeder, så tager din iPhone en masse billeder lige efter hinanden indtil du slipper knappen igen. Det kan være rigtig rart hvis du skal tage billeder af noget i bevægelse og ikke er sikker på at kunne ramme det præcist ønskede tidspunkt for et billede i et klik. Du kan altid sorterer i dine billeder bagefter, da de allesammen ligger på din kamerarulle, og vælge det eller de bedste.

5. Glemt hvad tid du sendte en besked?

Apple har fjernet tidsstemplet på dine beskeder i oversigten, men du kan nemt få dem frem igen hvis behovet skulle opstå. Når du er inde i den besked du ønsker at se afsendelsestidspunkt for, skal du blot lave et swipe fra højre mod venstre og holde fingere på skærmen når den når til venstre side. Nu kan du se tidsstemplerne for dine beskeder i højre side og når du slipper skærmen med din finger forsvinder de igen så de ikke fylder på skærmen.

6. Brug for en hurtig batteri opladning?

Hvis du sætter din iPhone i Fly funktion, så lader den hurtigere op fordi den ikke bruger strøm på hverken Wifi, Bluetooth eller telefoni forbindelse. Ulempen er at folk ikke kan ringe til dig imens, men hvis du alligevel sidder i et møde eller af anden årsag ikke vil forstyrres og samtidig ønsker lidt ekstra strøm på telefonen når du er færdig, så er det her et genialt trick. En opladning på denne måde kan i løbet af en time give dig en næsten fuld opladning.

7. Super hurtig adgang til dit numeriske tastatur.

Når du har brug for at skrive 1 tal i 1 besked, behøver du ikke skifte tastatur men i stedet kan du holde 123 knappen nede og slide din finger over til det tal du har brug for, slip og det tal du har valgt står nu i din besked.
Hvad der er hurtigst er sikkert op til hvor mange tal du skal bruge efter hinanden og ikke mindst hvor meget du har øvet dig i den her måde at gøre det på.

8. Fik du tastet et tal for meget på din lommeregner?

Hvis du fik sat et 0 for meget i regnestykket, når du bruger app’en lommeregner, kan det slettet det igen ved at lave et swipe fra venstre mod højre i indtastningsfeltet, vil du slettet hele talrækken kan du, ligesom hvis du får skrevet forkert i en besked og vil slettet det hele, ryste hele telefonen fra side til side og der kommer en besked op der spørg om du vil slettet alt.

9. 2 gange “mellemrum” giver et punktum.

I stedet for at punktum, kan du trykke to gange på mellemrum og få et punktum og skrive videre i det næste ord, uden at skulle tænke på at lave mellem rum osv. Det virker måske ikke som den helt store besparelse, men når du først har lært det, så hjælper det dig til at skrive endnu hurtigere.

10. Fjern notifikation banner i toppen af skærmen.

Måske det kun er mig, men min tålmodighed rækker ikke altid til at skulle vente på at en notifikation forsvinder igen når jeg er inde i en app. Du kender den sikkert du står midt i mobile pay og skal til at betale for din Shawarma og nu synes Instagram det er en god ide at fortælle dig at en af dine venner er kommet på og begyndt at følge dig. Nu hænger den notifikation så i 27 minutter og dækker halvdelen af skærmen, ok måske det kun er nogle sekunder og den øverste centimeter, men det føles som en evighed når nu grillmesteren står og venter på sin betaling. Men heldivis kan du bare lave et swipe hen over notifikationen fra højre mod venstre og så forsvinder den.

Hvis du allerede har købt din en iPhone 6s, så har du også fået 3D touch hvilket giver dig endnu flere muligheder. De tricks kommer i en anden post.