3 tips til at motivere dig til at træne dec21

Tags

Related Posts

Share This

3 tips til at motivere dig til at træne

Det kan være svært at holde gejsten oppe, når man går i gang med at træne. Til at starte med er man meget motiveret for at komme i gang og opnå de resultater, man ønsker. Men det går ikke altid så hurtigt, som man have håbet på, og så går man nemt i stå. Det kan især være en udfordring, når vejret skifter. Når vi går fra sommer til efterår og derefter vinter. Det er mørkt om morgenen, og det er mørkt om aftenen. Sofaen og tv’et lokker og virker pludselig mere interessant end træningen. Men når du først er kommet i gang, gælder det om at holde fast. Det er nemlig her, du opnår resultaterne. Også selvom det ikke altid virker sådan. Men hvis du kommer afsted de dage, hvor det ellers virker uoverskueligt, og sofaen holder ekstra godt fast i dig, så skal resultaterne nok også komme. På den danske hjemmeside csl.dk fandt jeg blandt andet disse 3 tips til din træning, som kan hjælpe dig med at holde gejsten oppe, så du kommer afsted hver gang.

Fejr dine succeser

Succesoplevelser er med til at holde dig i gang. Det er dem, som er med til at motivere dig til at fortsætte træningen, fordi du ved, at det ikke er spildt. Der kommer faktisk noget godt ud af det. Det styrker din selvtillid og giver dig troen på dig selv. Derfor er det vigtigt, at du sætter mål, som er realistiske ud fra din udgangsposition. Hvis du aldrig har løbet, nytter det ikke at sætte et mål om, at du inden for to uger skal kunne løbe 10 kilometer. Det er ikke realistisk, og når det ikke lykkes, føles det som et nederlag. Sæt derfor nogle mål, som du ved, du kan nå, men som samtidig er en udfordring. Det kan for eksempel være, at du vil træne to gange i løbet af en uge eller gå en tur på 20 minutter. Og hvad der måske er endnu vigtigere: husk at fejr dine succeser. Giv dig selv ros, hvis du opnår dine mål eller fortæl andre om det. Det fungerer lidt ligesom benzin på bilen, det holder dig kørende og giver dig energi til at blive ved.

Lad telefonen hjælpe

Det er ikke forbudt at have din smartphone med under træningen. Så længe du bruger den fornuftigt. Det er altså ikke Facebook eller Snapchat du skal have åben. Til gengæld findes der et utal af andre applikationer til din telefon, som kan motivere dig, når du træner. Det er nok mest kendt i forhold til løbe- og gåture, hvor du kan måle dine distancer og se, om du bliver hurtigere eller kan løbe længere. Men der findes mange andre funktioner. Det handler om at finde den eller de apps, som motiverer lige dig. Det kræver måske, at du afprøver nogle forskellige slags, og du vil sikkert opleve, at der er nogle, som slet ikke passer til dig. Men på et tidspunkt vil du forhåbentlig finde lige den, som kan motivere dig lidt ekstra, så du får mere ud af din træning.

Planlæg din træning

Hvis det kniber med at kunne finde tiden til at træne, så kan det være en god idé at planlægge det på forhånd. Skriv det ind i din kalender eller book tid på et hold med det samme. På den måde er det sværere at vælge det fra, fordi du allerede har sat tid af til det. Der er dermed ikke noget at have dårlig samvittighed over, og du vil komme afsted oftere. Og det vil du kunne mærke på dine fremskridt.