3 udfordringer som Bayern lige nu står over for nov01

Tags

Related Posts

Share This

3 udfordringer som Bayern lige nu står over for

Fodboldfans og sportskommentatorer leder ofte efter de ”store historier”: De iøjnefaldende triumfer, nederlag og comebacks. Et hold på sit højeste eller i absolut krise.

Denne artikel omhandler imidlertid en mere afdæmpet fortælling. Mere specifikt handler den om Bayern München.

Klubben, der 4 år på stribe har vundet Bundesligamesterskabet.

Den nye træner, Carlos Ancelotti, begyndte med otte sejre i træk på tværs af alle turneringer. Dette var den bedste start nogen træner har haft i Bayerns historie.

Men derefter syntes vi at ane et par sprækker. Bayern tabte mod Atlético Madrid i Champions League, og spillede efterfølgende uafgjort mod både Köln og Eintracht i Bundesligaen.

Der er vel få jobstillinger, som bliver dømt lige så hurtigt og nådesløs som en sportstræner, og Ancelotti blev således øjeblikkelig mål for negativ opmærksomhed og kritik.

Som de efterfølgende kampe illustrerede, overreagerede både medier og fans sandsynligvis. Men ikke desto mindre syntes vi at ane nogle svagheder i det bayernske hold, som kan skabe problemer på deres vej mod Champions League-trofæet og senere i Bundesligaen.

Vi ser her på de tre største udfordringer, Bayern lige nu står over for.

800px-TifoAllianz_Finale12[1]

Bayern har vundet Bundesligaen 4 år i træk. Billede: Rayand

1. Motivationen skal holdes i live

Ancelotti kommenterede selv på, at hans trup manglede “bid og determination” og anklagede nogle af spillerne for at have en dårlig attitude.

Bayern har ofte været beskrevet som et hold, der kunne vinde Bundesligaen selv på cruise control, og i et par kampe overværede vi netop dette. Ancelotti har i sine seneste kampe arbejdet på at ændre denne attitude.

Champions League kunne også vise sig at være god timing. Her burde de få mere modstand end den, de er vandt til i hjemmeligaen. Barcelona vil sandsynligvis blive deres største forhindring på vejen til mesterskabet. Dette afspejler sig også i bookmakernes forudsigelser. Således forventer live betting siden, Bet365, faktisk at pokalen vil ende i hænderne på Barcelona-spillerne, som tildeles odds 4.00. Bayern forventes derimod en andenplads og gives odds 4.33.

Hermed er Champions League en af de få situationer, hvor Bayern ikke er den absolutte topfavorit.

2. Højere intensitetsniveau

Under den nye træner har Bayern været beskyldt for at mangle intensitet og aggression i sit spil. Faktisk viste statistikker, at antal boldbesiddelse, afslutninger og løb var dalet betydeligt. Således løb en den gennemsnitlige Bayern-spiller tre kilometer mindre end den gennemsnitlige Bundesliga-spiller.

Derfor beordrede Ancelotti, som han fortalte Kicker, sine spillere til at spille ”90 minutter ved høj intensitet, bedre spillekontrol, give færre chancer væk og afgøre kampe hurtigere.” Dette gav os en utrolig effektiv kamp, hvor Bayern slog PSV 4-1 og hermed brød sin forbandelse fra de tre forrige kampe.

3. Dominere ligaens yngre spillere og hold

Ser vi os omkring i Bundesligaen, øjner vi hurtigt en række unge og dynamiske hold, som lige nu klarer sig godt i ligaen.

Blandt andet Hertha, Cologne og Leipzig. I år vil disse hold nok få svært ved at konkurrere om førstepladsen i Bundesligaen, men på sigt er det realistisk at nogle af disse vil udgøre en trussel for Bayern.

Deruder har vi naturligvis Bayerns største, nuværende udfordring i Bundeligaen – nemlig Dortmund. Dette hold består ligeledes af forholdsvis unge spillere, som dog er langt mere sammentømrede og erfarne end de tre tidligerenævnte hold.

De yngre hold er godt nyt for Bundesligafans. Bayern skal forsøge at matche disse yngre hold, både rent fysisk, men også rent innovativt.