Tags

Related Posts

Share This

4 fødevarer der booster din sundhed

Der er vist ikke nogen tvivl om at nogle fødevarer er bedre og sundere for din krop en anden.

Herunder er listet 4 fødevare som uden tvivl booster din krops sundhed fra dag et. Du kan læse mere om fordelene ved de forskellige fødevarer.

Aronia bær

Der er ikke nogen tvivl om at aronia bær er en ren sundhedsbombe, der for alvor kan booste din sundhed. Aronia bær har et meget højt indhold af antioxidanter og vitaminer som er super godt for din krop.

Antioxidanter hjælper med at bekæmpe de skadelige frie radikaler i din krop. Frie radikaler dannes i kroppen, når man f.eks. er stresset, indånder forurenet luft, spiser dårlig eller usund mad eller ryger.

Aronia bær indeholder desuden en rækker super sunde stoffer, som er særligt gode for dit hjerte og dine blodkar.

Faktisk kaldes aronia bær for verdens sundeste frugt og de skulle efter sigende være med til at mindske ældningen af din krops celler.

Desværre smager aronia bær ikke særligt godt, når de plukkes friske fra buske, derfor kan du med fordel indtage dem i form af saft, marmelade, kapsler, i te og lignende.

Du kan selv lave aronia saft ved at koge bærrene i en saftkoger, her kan du selv bestemme hvor meget sukker, du vælger at tilsætte, men du kan også købe aronia saft på nettet og i specialbutikker.

Dette gælder også for aronia marmelade, den kan også købes færdigt, men herunder kan du også finde en lækker opskrift på hjemmelavet marmelade med aronia bær.

Hjemmelavet aronia marmelade med æbler

Ingredienser

  • 1 kg aronia bær
  • 500 gram skrællede æbler som derefter skæres i tern
  • 3 dl vand
  • Saften samt frugtkød fra ½ lime
  • 1½ tsk. melatin
  • Sukker til at søde marmeladen efter smag

Fremgangsmåde

Kog aronia bærrene, æbletern samt lime og vand sammen indtil bærrene brister og bliver helt møre. Tilsæt sukker og melatin og kog derefter blandingen op. Marmeladen hældes på glas, som er skyllet godt igennem med atamon. Luk glassene og køl marmeladen ned. Nu er marmeladen klar til at nydes på et stykke lækkert hjemmebagt brød.

Fordelen ved at lave marmeladen med aronia bær selv, er at du nemt kan styre hvilken mængde sukker, du tilsætter. Der skal selvfølgelig ikke være nogen tvivl om at du bør spare på indholdet af sukker i marmeladen.

Spinat

Spinat kan købes i langt de fleste dagligvarebutikker både friskt og frosset. Ikke nok med at det er sundt, så smager det også forbavsende godt, særligt hvis du vælger babyspinat og bruger det i en frisk salat.

Spinat har et utroligt højt indhold af K-vitamin, A-vitamin, mangan, magnesium, folinsyre, jern, C-vitamin, B2-vitamin, kalcium, E-vitamin og sidst men ikke mindst kostfibre.

Det anbefales at indtage spinat dagligt, brug det frisk, i juicer, smoothies, salater, supper og lignende.

Broccoli

Broccoli er kendt for at være en fjende for cancer, det er bevist flere gange at broccoli er godt, både forebyggende og “helbredende” mod cancer.

Broccoli er antiinflammatorisk og er dermed med til at bekæmpe eventuelle betændelsestilstande i din krop.Broccoli er desuden god for blandt andet fordøjelsen, kredsløbet, immunforsvaret, forbrændingen samt kroppens afgiftning processer.

Det er en fordel at spise rå eller kun let dampet broccoli, da du her får mest muligt ud af den.

Spis broccoli som en grøntsags snack eller skær den i mindre buketter og lave en lækker salat med sprød broccoli.

Peberfrugt

Der skal ikke være nogen tvivl om at peberfrugt er en bombe af antioxidanter og gode vitaminer.

Der er undersøgelser der viser at peberfrugt minimere din risiko for hjerte-kar-sygdomme, diabetes 2, kræft, inflammationer og lignende. Peberfrugt er desuden en af de bedste kilder til c-vitamin, a-vitamin og e-vitamin. Faktisk er der dobbelt så meget c-vitamin i peberfrugt, som der er i appelsiner, hvilket kommer som en overraskelse for langt de fleste.

Peberfrugt bør spiser rå og helst hver dag, spis det som en snack eller kom det i en salat eller lignende.