Tags

Related Posts

Share This

6 tips til et bedre parforhold

Har dit parforhold brug for et lille indspark eller måske bare lidt inspiration for at blive bedre – så er her 6 hurtige og stærke tips, som øjeblikkeligt kan forbedre dit kærlighedsliv og dit parforhold – og det er ret sikkert!

1. Lav en målsætning

Flere eksperter og terapeuter anbefaler at udarbejde en klar målsætning for dit kærlighedsliv og dit parforhold. Find ud af hvor I skal hen! Chancen for at få et passioneret og meningsfuldt kærlighedsliv er langt større, når I begge er enige om hvor I skal hen. Det vil nemlig skabe mere klarhed over hvad det lige præcis er du forventer af et parforhold, og hvordan dit parforhold skal se ud i fremtiden. Hvad vil du gerne have mere og hvad vil du gerne have mindre af? Kan du gøre noget nu der bringer dig tættere på målet? Det er typisk den slags spørgsmål man arbejder med i parterapi og som virkelig kan afklare en lang række ting i parforholdet.

Parforhold og kærlighed

2. Tid sammen – hvor det kun er Jer

Har I afsat tid til hinanden hvor det kun er jer? Det er vigtigt at man planlægge at have tid sammen, altså hvor det kun er Jer to sammen. Hiv en dag ud af kalenderen, gerne hver 14. dag eller oftere – giv hinanden den nødvendige tid til samvær, helt uden børn og hverdagens praktiske gøremål. Det vil kunne genoplive parforholdet og skabe en helt ny relation til hinanden som kærester og det er vigtigt for et godt parforhold. Mange undersøgelser peger på at denne ballance er rigtig svær at få til at gå op i en højere enhed – se eksempelvis denne undersøgelse fra Århus her.

3. Få nu gjort noget ved problemerne 

Oplever du mange problemer, konflikter og småting i parforholdet, som du ikke trives med, så er det en god idé at lave en liste over de ting, som volder dig problemer. De forsvinder nemlig ikke bare af sig selv, og især i parforhold læger tiden ikke alle sår. Hvis du får dem skrevet ned i en prioriteret rækkefølge, bliver det lettere at gøre noget ved det største problem først.

Denne artikel, fortæller historien om en ung mand, der fik problemerne i parforholdet ryddet af vejen, så han kunne redde forholdet – også selv om det var svært.

“Små problemer og konflikter i hverdagen, spænder ben for en tæt og givende relation”, udtaler flere førende eksperter og terapeuter.

4. Lokalisér dine behov

Hvis du ofte føler dig frustreret og er lige ved at gå ud af dit gode skind, er det sandsynligvis fordi du har en række behov som ikke bliver mødt. Alle mennesker har nogle helt grundlæggende behov og det er umuligt at slippe af med sin frustration, før du får taget hånd om dine behov. Find ud af hvad det er du har brug for, så bliver det lettere for dig selv og for din partner at imødekomme dem.

5. Flirt og forfør hinanden – også i hverdagen

Flirt beriger forholdet med intimitet og nærhed, som er super afgørende for et velfungerende parforhold. Kig eksempelvis din partner dybt i øjnene og smil. Skriv søde beskeder til hinanden i løbet af dagen, eller forestil dig, at du driller din partner på en sød måde med dit blik. Flirt kan genskabe følelsen af at været nyforelsket og det virker fantastisk i et parforhold.

6. Giv hinanden komplimenter

Langt de fleste mennesker elsker at få ros og anerkendelse. Jeg vil foreslå at I eventuelt laver en morgenrutine, hvor I starter dagen med at give hinanden et kompliment, et kys eller et kram. Det kunne eksempelvis vis være lige når I er på vej ud ad døren, eller ved at skrive en sød SMS midt på dagen. I kan også skrive små sedler til hinanden, som I lægger på køkkenbordet – det er altid super fedt at blive overrasket.

Mere om Parterapi

Hvis du føler der mangler noget i dit liv eller i dit parforhold kan det være en god ide at gå i parterapi. Her vil I kunne hjælp at få struktur ind i hverdagen, forbedre jeres kommunikation og mindske konflikterne. I parterapi vil I samtidig få nogle gode og helt konkrete værktøjer, som I kan arbejde med i jeres parforhold.