7 Ideer til dit sabbatår

Et sabbatår er for mange en fantastisk mulighed for at finde sig selv og komme tættere på, hvilken hylde man ønsker at lande på i fremtiden.

Herunder er listet syv ideer, som forhåbentlig kan inspirere dig til, hvad du skal lave i dit sabbatår.

Rejs ud i verden

Et sabbatår i starten af tyverne er et perfekt tidspunkt at rejse ud og opleve verden. Der går ikke mange år, før du har job, ægtefælle, hus og børn. Så virker et halvt år i Asien, ganske forståeligt, meget urealistisk.

Som ung er du uafhængig og har ikke samme ansvar at leve op til. Derfor kan du nemmere hive 3, 4 eller 5 måneder ud af kalenderen. Ulempen er dog, at det koster en del penge. Det som de fleste gør er, at de, inden de rejser, arbejder i et halvt år for at spare sammen til turen.

Højskole

Denne mulighed er for dig som ønsker personlig udvikling, at møde nye mennesker og egentlig bare en masse oplevelser. På en højskole har man ikke almindelige fag som matematik, engelsk eller dansk. I stedet er der ofte et specifik fokus, som skolen specialiserer sig i. Det kan være gymnastik, fodbold, kunst, teater eller alt muligt andet.

Sælger

Denne mulighed er rigtig god for dig, som ikke ønsker at rejse væk, men samtidig ønsker personlig udvikling. Som sælger har du gode muligheder for at kickstarte din karriere og spare penge sammen til et eventuelt studie.

Hvis du ikke kan få et job som sælger, er det også muligt at blive mødebooker, da den stilling sjældent kræver erfaring. Er du interesseret, kan du her læse mere om, hvorfor en stilling som sælger er det job, du skal have i dit sabbatår.

Vikar

En fjerde mulighed er at blive vikar på en folkeskole. Det er en rimelig populær mulighed, hvorfor der godt kan være lidt konkurrence. Lønnen er god, arbejdstiderne er indenfor normale tidspunkter, selvom der dog kan være en del uforudsigelighed, da du som regel skal erstatte en syg medarbejder på dagen.

Muligheden kræver dog, at du kan lide børn i alle aldre. Hvis du ikke gør det, kan det blive et rigtig hårdt sabbatår.

Arbejd som frivillig

At arbejde som frivillig i sit sabbatår er en enormt god ide af flere årsager. Først og fremmest er det givende, da arbejdet ofte handler om at forbedre forholdene for udsatte mennesker eller dyr. Du kan arbejde på et børnehjem i Vietnam, med truede dyrearter i Afrika eller andre lignende ting.

Frivilligt arbejde ser derudover godt ud på CV’et, hvilket jo altid er en fordel, når man er ung og ikke har så meget at skrive på ellers.

Bliv guide

Hvis du vælger at blive guide, så sætter du dig ombord på en rutsjebane af oplevelser. Alt afhængig af, hvad du har lyst til, er der mange muligheder for hvor og hvilken guide, du vil være.

Du kan blive ski-guide, guide for et rejseselskab, guide i sunny-beach, tour-guide, turist-guide, guide på et museum eller noget helt andet. Ofte kræver det ikke den store erfaring, selvom det dog er en fordel at kunne stå på ski, hvis du skal være ski-bums.

Sabbatår er en fantastisk mulighed

Uanset hvad du vælger, så er et sabbatår en stor mulighed for at lære sig selv at kende. Du kommer til at se verden, lære nye mennesker at kende og udvikle dig personligt og fagligt. Mange personer går igennem gymnasiet eller handelsskolen og bekymrer sig over, at de ikke ved, hvad de vil. Her er et sabbatår og en pause fra de faste rammer ofte et vindue ind i fremtiden. Nogle gange åbner der sig en dør, og andre gange lukker den. Uanset hvad, bliver du klogere på, hvad du vil i fremtiden.