Tags

Related Posts

Share This

7 seværdigheder i Nice du aldrig vil glemme

At bruge sommerferien i Nice, er de sidste år begyndt at blive for alvor populært, og dette er ikke uden grund. Nice byder på nogle af de mest fantastiske strande, ikoniske bygningsværker og har en skøn kultur, som man sjældent finder andre steder. Oven i købet kan man tit finde gode rejsetilbud til Nice, så alt i alt er der tale om en by der bestemt er et besøg værd.

Her er 7 seværdigheder i Nice, som du aldrig vil fortryde du fik oplevet.

7. Promenade des Anglais

Promenaden i Nice er en af verdens måske smukkeste strande. Stenstranden ligger helt ud til middelhavet, og vil man en tur til Nice, kan man godt gør sig klar på at gå mindst et par ture op og ned ad den smukke promenade. Med det krystalblå vand, er det et sted man aldrig vil glemme, og fristelsen for en dukkert kan være svær at modstå.

Men den korte afstand fra den centrale del af Nice til promenaden, er det et must at opleve dette fantastiske sted.

6. Hyggelige Old Town

Er man mere til en idyllisk gåtur gennem nogle af de hyggeliste gader, er Old Town klart et besøg værd. Old Town byder på hyggelige caféer, inspirerende butikker og gør dig klar på at møde en masse spændende mennesker hos de små forhandlere.

De mangefarvede huse gør oplevelsen helt specielt, og med det rigtige fodtøj kan denne oplevelse være noget helt specielt. Turen kan sagtens gøres både om dagen og om aftenen, hvor lysene i byen tændes, som gør turen helt fantastisk.

5. Besøg Place Massena

Place Massena er en stor og smuk plads i hjertet af Nice. Men på den nærmest skakternede belægning og de pastelfarvede bygninger, der omgrænser pladsen, befinder man sig på en af verdens smukkeste pladser.

Pladsen bærer præg af de mange smukke kunstfigurer, der bare skal opleves når man er i Nice. Det kan også varmt anbefales at besøge pladsen når mørket er kommet frem. De mange lys er med til at gøre den oplevelse noget helt specielt. Pladsen ligger i øvrigt i gåafstand fra promenaden, og der er derfor ingen undskyldning, for ikke at besøge Place Massena.

4. Slotsbjerget er gåturen værd

Er man klar på endnu en gåtur er Slotsbjerget og dens udsigt det hele værd. Turen til toppen kan være lidt hård, men undervejs møder man fantastiske områder. Et vandfald med udkigspost over hele byen samt promenaden findes for eksempel på vej mod toppen.

Når man når til toppen, har man en af verdens smukkeste udsigter. Med hele Nice den ene vej, og det krystalblå vand den anden, er det en syn man aldrig vil glemme.

3. Marc Chagall museet er smukt

At besøge kunstmuseer behøves slet ikke være kedeligt. Det understreger Marc Chagall museet, og er man i tvivl om turen er det værd, kan man blot se på det årlige besøgstal. Marc Chagall var en Fransk maler og kunstner, som har lavet nogle af historiens flotteste værker.

Marc Chagall museet er et oplevelse fuld af farver, tanker symboler og mystik, hvor man tydeligt kan se at kun fantasien sætter grænser. Der er tilmed en lille have til, hvor det er muligt at købe en kop kaffe og nyde momentet under den himmelblå franske himmel.

2. Har du set Port Lympia?

Port Lympia er en havn med plads til både lystbåde og større skibe. Rundt om havnen fortsætter de sydfranske pastelfarver på bygningerne, og havnen er klart et besøg værd. Snup en kop kaffe, eller en kold drink og gå en tur rundt ved havnen.

Der er tilmed muligt at finde udflugter, der tager dig med ud på middelhavet, hvor man kan opleve hvor smuk Nice også er udefra vandet.

1. Tag et smut til Monaco

Selvom Monaco som sådan ikke har noget med Nice at gøre, er det alligevel et sted der er værd at nævne. Monaco ligger nemlig kun 20-30 minutter fra Nice, og man kan let komme med toget dertil. En endagstur i Monaco kan klart anbefales, og Monaco byder på man fantastiske bygninger og ikke mindst biler.

Med det rette fodtøj kan man opleve store dele af Monaco på en enkelt dag, og med sine enorme yachts i vandet, og de mange høje bygninger kan man virkelig fornemme rigdommene i dette land.

Find noget lækkert at spise hos de mange restauranter, eller køb en souvenir og dermed et minde for livet med hjem.