Alt du skal vide om tage jan26

Tags

Related Posts

Share This

Alt du skal vide om tage

Hvilket tag skal jeg vælge?

Der er mange muligheder, når du skal vælge et tag til dit hus. Leder du efter noget billigt, eller leder du måske efter noget, der ikke kræver så meget vedligeholdelse? Måske synes du endda, at der er en bestemt type tag, du synes godt om? Det er ikke nemt at vælge tag til dit hus, derfor er det en meget god idé at sætte sig ind i de forskellige typer samt fordele og ulemper. Denne artikel har til formål at hjælpe dig igennem processen – på den nemmeste måde.

Først og fremmest skal du spørge dig selv: Er det ude på landet, eller er det midt i en storby? Derefter skal du overveje følgende ting: vedligeholdelse, holdbarhed, tæthed, prisen for materialerne (selve taget), prisen for montering (håndværker kommer og lægger det) og hvor svært det er at få det lagt. Taget skal holde i mange år, og det kan være svært at forudsige dine behov i for fremtiden. Det kunne jo være, at du om et par år ønsker at få lagt solceller på taget – det giver jo lidt ekstra vægt og lægger ekstra pres på konstruktionen af taget. Det er derfor ikke muligt for alle at få solceller. Det er en meget god idé at overveje, om du skal have solceller eller lignende med det samme, så du kan få valgt det rigtige tag fra starten af.

De forskellige typer tag

Der findes som tidligere nævnt, forskellige typer tage, og de har hver deres fordele og ulemper. I dette afsnit vil vi behandle dem alle. Dette skulle gerne give dig et godt indblik i de forskellige typer – så du har nemmere ved at vælge tagtype.

Tegltag

Vi behøver nok ikke gå så meget i dybden med at forklare, hvilket slags tag dette er. Du har set det så mange gange: de røde tegltage – en klassiker. De fås selvfølgelig i mange forskellige farver i dag, men du ved helt sikkert, hvad det er. Holdbarheden på et tegltag er helt klart en fordel. Man mener, at disse tage kan holde fra 60 til omkring 100 år. Om det er den pæneste eller mest unikke løsning, er der lidt uenighed om. Mange mener nemlig, at taget er alt for ”standard”. Det er dog en smagssag. Du bør som udgangspunkt ikke lægge dette tag selv, da det er meget kompliceret. Hiv fat i en professionel.

Skifertag

Under denne kategori skelnes der imellem to forskellige typer skifer. Den ene type er naturskifter og fibercementskifer. Den første bliver skåret direkte fra en klippe, og derfor er denne helt naturlig. Holdbarheden og prisen er derfor meget højere og længere end fibercementskifter. Generelt er det dyrt at få lagt skifertag, fordi man bruger mere materiale, end man forventer. Skiferne bliver lagt over hinanden, så de overlapper. Du kan derfor kun se cirka halvdelen af det udefra.

Stråtag

Denne type kender du sikkert fra gamle huse. En tidligere upopulær type tag, men den er ved at få popularitet igen. Man bruger tagrør eller strå, og det er et naturprodukt. Man kan sige, at det er en stor fordel, at man kan lægge taget som en helhed – der kommer ingen ujævnheder i taget på denne måde. Brandfaren er dog meget stor, og så bliver prisen for din forsikring sandsynligvis højere.

Tagpap

Denne type er også en del populær i dag. Materialet kan beskrives som værende tyndt og fleksibelt – dette er fordelen i forhold til tegltag. Ulempen er dog, at holdbarheden ikke nærmer sig holdbarheden på tegltag. Man bruger tagpap, når man skal lægge tag på et hus med speciel arkitektur – eksempelvis hvor der er mange rundinger. Tagpap bør ikke afvises med det samme. Snak med en professionel om, hvorvidt det er en god idé for dig at vælge tagpap.

Renovering af tag

Hvis du ikke er i gang med at få bygget nyt hus, og dermed har du allerede et tag, så kunne det være fordelagtigt at overveje en renovering af taget i stedet for at få det skiftet. Det kan forlænge levetiden på dit tag og gøre det meget pænere. Skulle vi give et godt bud på en kompetent virksomhed, der kan hjælpe dig med beslutningen om renovering, og hvad der skal gøres, så er det Carlo Tagteknik og Blikkenslager. Virksomheden befinder sig på Sjælland, og de har meget erfaring med renovering af tage. De beskæftiger sig også med rens af tag samt tagmaling, tagpap, tagrenovering og hulmursisolering. Kontakt dem derfor, hvis du er interesseret i at få lavet en tagrenovering på Sjælland.

Hvis du renoverer dit tag og ønsker at sælge dit hus inden for nærmeste fremtid, så kan det godt vise sig ikke at være en dårlig idé. Du får dit hus til at fremstå pænt, mens du ikke skal smide en masse penge efter et helt nyt tag, som du ikke skal bruge i mange år.