Et bordfodboldbord kommer i forskellige varianter nov30

Tags

Related Posts

Share This

Et bordfodboldbord kommer i forskellige varianter

At spille bordfodbold på et bordfodboldbord er mere populært end nogensinde før. I denne artikel ser vi nærmere på nogle af de forskellige typer af borde, som findes på markedet. For et bordfodbold bord er ikke bare et bord til boldspil. Der er forskel på borde, og nogle foretrækker det ene frem for det andet. De to mest almindelige borde er franske borde og italienske borde, og de kommer med hver deres sæt af karakteristika. Dem går vi i dybden med længere nede i artiklen.

Der findes også borde på markedet, som er multifunktionelle. Det betyder at man får et bord, som har mange forskellige funktioner. Man får altså et bord, som er perfekt til et game room hjemme i privaten. Med bordet kan man spille bordfodbold med alle sine venner. Man kan desuden spille pool, airhockey, bordtennis, skak, backgammon og meget mere. Det multifunktionelle bordfodboldbord er perfekt til drengerøven, som ønsker at invitere vennerne over til regelmæssige spilleaftener. Så skal man bare finde øllene frem og invitere alle vennerne over til en fed aften.

Heldigvis er det også nemmere end nogensinde at finde et godt bordfodboldbord. Man skal blot søge online efter hjemmesider som bordfodbolden.dk eller andre for at få et godt overblik.

Franske borde til bordfodbold

Franske fodboldborde kan genkendes ved deres linoleumsbelagte og relativt bløde spilleflader, samt deres teleskopstænger, som plastikspillerne sidder fast på. På det franske bordfodboldbord spilles med bløde korkbolde, og når dette kombineres med bordenes blødere overflader, bliver det nemmere at spille med bolden, fordi det er nemmere at manøvrere med bolden og kontrollere den. Det franske bordfodboldbord er derfor alsidige og langt de nemmeste fodboldborde at spille på.

Bordene har med deres teleskopstænger den store fordel, at stangen med spillerne bevæger sig over en fastsiddende stang. I modsætning til borde med gennemgående stænger undgår man derfor at blive ramt med en stang under et spil, hvis ikke man passer på! Derfor foretrækker mange forældre denne bordtype, og det er også denne bordtype, der er mest populær på arbejdet og i institutionen.

Det italienske bordfodboldbord

De italienske fodboldborde kan genkendes ved, at de oftest har en glasplade, som udgør spillebanen. Traditionelt spiller man på det italienske bord med en let plastikbold, som kan komme i forskellige farver. Bordpladen af glas er meget glat i forhold til de franske bordes baner af linoleum, og dette kombineret med brugen af de lette plastikbolde gør, at spillestilen på italienske borde er meget hurtig og meget mere tilfældig.

Når man spiller bordfodbold på italienske borde, er der derfor større fokus på reaktionsevne og præcision i ens bevægelser end egentlig spilleteknik.

Derudover har mange italienske borde også spillestænger, som skubbes gennem huller i fodboldbordets sider. Dette er markant anderledes end I de franske borde, hvor der benyttes teleskopstænger. Mange forældre og ansatte I institutionerne foretrækker derfor borde med teleskopstænger, så børnene og de unge ikke er i fare for at blive stukket med en stang ved et uheld. Når det er sagt, så kan alle – unge som ældre – stadig være med og få megen sjov og glæde af et italiensk fordboldbord.

Et eksempel på et bordfodboldbord til børn og unge

Fodboldborde til børn

Det er dog ikke kun unge og voksne, der kan få masser af glæde ud af at spille på et bordfodboldbord. Derfor findes der også mange borde på markedet, som er beregnet udelukkende til børn. De almindelige borde er simpelthen for store for de mindste børn, og derfor findes der junior-udgaver på markedet, som er beregnet til børn.

Bordene kommer både i den franske og den italienske udgave. Forskellen på junior bordene og de almindelige bord er blot størrelsen samt at nogle borde er lavet med en ramme af træ, mens andre er lavet af plastik. Bordene varierer i pris alt efter hvilket materiale, de er lavet i. Man kan således få borde til børn ned til blot et par hundrede kroner, men man kan også finde borde til børn, som koster adskillige tusinder kroner. Om du skal investere i den ene type bord eller den anden, er primært et spørgsmål om, hvad dine behov er.