Bredbånd: Udviklingen der aldrig stopper sep20

Tags

Related Posts

Share This

Bredbånd: Udviklingen der aldrig stopper

Bredbånd, computere, fjernsyn og telefoner har alle sammen været igennem den største og hurtigste forandring, man længe har set. På mindre end 100 år er vi gået fra at, man stod udenfor tv-butikker og så tv-programmer til at, det er normalt at have mere end et tv i huset. Alle har nu en mobiltelefon, men før i tiden var det ikke alle, der havde råd til én og hvis man havde, blev den kun brugt til yderst vigtige sager.

Især de seneste 10 år har udviklingen omkring telefoner, fjernsyn og computer taget et kæmpe spring. Før i tiden var der kun 9 knapper med bogstaver, så når man skulle skrive en SMS handlede det om at trykke på den samme knap indtil bogstavet, man skulle bruge, kom frem. Det kender de helt unge i vores tid ikke tid, de er vokset op med smartphones, touch-skærme og 3G-internet på sine mobiltelefoner. Men da telefonen kom frem omkring 1900 til privat brug, var det, ligesom et fjernsyn, eller ikke et hvermandseje. Nu har 9 ud af 10 personer en mobiltelefon i en eller anden skikkelse, og nærmest ingen ejer længere en fastnet telefon, hvilket ellers var essentielt i 00’erne.

Computere har også udviklet sig særligt igennem det sidste årti. I 2005 var udbredelse af bærbare computer ikke stor, så hvis man havde en computer, var det – for det meste – en stationær, hvilket betød at, man ikke kunne flytte på den og at, der var skærm, tastatur og selve computeren separat. Derudover var internet og forbindelse til TV og computer især generelt dårligt, pga. det og fordi mulighederne på internettet og med et fjernsyn ikke var særligt store, brugte man ikke ret meget tid foran dem. Vores vaner omkring computer og fjernsynsforbrug viser hurtigt en ændring på det førnævnte punkt.

Nu bruger vi, ifølge statistiker, internet hver dag og ser næsten lige så meget tv, som vi bruger internet. Ergo, er der altså sket en stor ændring i vores forbrug af TV og computer. Brugen af disse produkter er ikke det eneste, der har ændret sig: selve udseendet på disse produkter har også været igennem en massiv ”make-over”, alt er blevet tyndere, lettere, smartere, hurtigere og mindre – bredde og store tv-apparater er blevet erstattet millimeter-tynde fladskærme med stemmekontrol. Indholdet i et fjernsyn og programmet dertil har også udviklet sig, vi nøjes nu ikke blot med en kanal, hvor der kun sendes et par timer på, men vi har nu adgang til flere tusinde kanaler, hvor de fleste sender 24 timer i døgnet.

Man kunne måske tro at, udviklingen må stoppe snart, men det gør den højst sandsynligt ikke. Der kommer hele tiden nye telefoner, bedre tv’er og smartere computere. Hvis ikke der laves en ny version på grund af udseendet, er det på grund af en ny egenskab eller et nyt system. Der er altid en grund til udvikling på dette område. Vores krav udvikler sig nemlig sammen med disse produkter og derfor er udviklingen ”ustoppelig”. Vi vil altid have et nyt krav til vores teknologi og hvis ikke vi har, så har producenterne en ny idé til noget, der ikke er set før.

På grund af denne udvikling har priserne også ændret sig. Pris var nemlig også en af grundene til at, alle folk ikke havde telefon i starten eller et fjernsyn da det kom frem. Men nu hvor materialerne er blevet billigere og nærmest alle mennesker på kloden køber computere, smartphones og tv’er, så er prisen også gået ned. Så i stedet for at, bredbånd og produkterne, vi bruger det til, er rigmandseje, er det nu hvermandseje. du kan finde gode eksempler på hvordan priserne på bredbånd har udviklet sig på Bredbåndsguiden.