Tags

Related Posts

Share This

Danskerne elsker espressokaffe

Danskerne elsker hjemmelavet espresso, om det er Zinzino pods, Philips kaffepuder, Nespresso, eller en fuldautomatisk maskine som selv kværner bønnerne. Mange elsker særligt deres morgenkaffe til at starte dagen på den bedst mulige måde. En kop kaffe er det perfekte tilbehør til mange forskellige begivenheder. Hvis man vil have en god start på dagen, tager mange en kop kaffe. Hvis man vil dele en hyggelig eftermiddag med dem man elsker, er kaffe en essentiel ting for mange mennesker. Hvis man vil hygge sig med en god bog i sofaen, er en kop kaffe det perfekte tilbehør.

Der findes et hav af forskellige typer kaffebaserede kaffe, og ved mange af dem er en kop espresso basen. En simpel kop espresso kan forvandles til mange lækre typer af drikke alt efter hvad man tilføjer til espressoen. Dukan finde en masse opskrifter på zinzino.tv

Dertil kommer alle de mange andre typer kaffe såsom filterkaffe og pulverkaffe. Uanset hvilken type kaffe, der er ens yndlings, er det helt sikkert, at størstedelen af befolkningen ikke ville kunne leve uden deres kaffe.

Typer af espresso

Det særlige ved espresso, er at det typisk er et lille shot af ekstra stærk kaffe. I kontrast hertil står den helt almindelige filterkaffe som mange drikker. En helt almindelig filterkaffe kan man drikke mange af. Espressoen er derimod mere stærk og man kan, og bør, derfor heller ikke drikke store mængder af det.

Espressoen er den perfekte base for mange forskellige kaffedrikke, da dens stærke karakter gør, at kaffesmagen ikke forsvinder, når andre ingredienser tilføjes. Espresso kommer i to varianter – ristretto og lungo. Ved førstnævnte er bønnerne stampet hårdere inden kaffebrygningen, hvilket betyder at der løber mindre vand i gennem bønnerne og dermed bliver smagen mere koncentreret. Sidstnævnte er det modsatte, hvor der kan løbe mere vand i gennem bønnerne og man får en mildere kaffe efter brygningen.

Espresso er basen for den klassiske caffe latte, som mange nyder på en daglig basis. Den klassiske caffe latte består af en del espresso og 3 dele varmet mælk. Modsat hvad mange tror, skal der ikke mælkeskum i en ægte caffe latte. Mange drikker cappuccino. Denne kaffedrik består af lige dele espresso, varm mælk og mælkeskum. En latte macchiato består af et espresso shot med mælkeskum på toppen. Mange forveksler denne type kaffe drik med caffe latte. En americano består af et shot espresso og en smule varmt vand til at fortynde det en smule. Denne type kaffedrik er dermed den der kommer tættest på den typiske kop filterkaffe.

Andre typer af kaffe

Fælles for alle typer af kaffe er at de alle består af kaffebønner. Så uanset om du drikker filterkaffe, pulverkaffe eller den stærke espresso, kommer de alle fra den samme ingrediens. Den helt klassiske form for kaffe er helt klart filterkaffe. En type kaffe, som danskerne har drukket gennem mange år. Her er der mulighed for at lave sin kaffe efter den type kaffebønne man elsker. Man kan tilmed være ekstra god ved sine smagsløg ved at male bønnerne selv. I de senere år har kaffemaskiner med kaffekapsler dog gjort sit indtog på markedet.

Her kan man få kaffe som på cafeen ved blot at sætte kapsler i den smarte maskine. Dette er helt klart den dyre og lækre udgave af en kop kaffe set i forhold til den helt almindelige kop filterkaffe. Filterkaffe kan selvfølgelig både være dyr og velsmagende, men man har ikke samme mulighed for at lave spændende kaffedrikke. Til sidst skal der selvfølgelig også nævnes pulverkaffe, som ofte er den hurtige udvej for mange. Pulverkaffe har ofte ikke den samme kraftige og gode kaffesmag som filterkaffe eller espressokaffe har, da bønnerne er forarbejdet.