Derfor er Premier League den mest underholdende fodboldliga i verden jan16

Tags

Related Posts

Share This

Derfor er Premier League den mest underholdende fodboldliga i verden

content-nathan-rogers-yczhjz0k-hg-unsplash1
Kilde: Unsplash

I fodboldverdenen bliver det heftigt debatteret hvilken liga, der er verdens bedste. Nogen mener, at den spanske liga er den bedste, fordi de i La Liga historisk set har rådet over de bedste spillere som fx Messi og Ronaldo. Andre holder på, at den italienske Serie A er den bedste grundet det høje taktiske niveau, mens flertallet altså mener, at Premier League er den bedste liga.

Der er selvfølgelig mange meninger om emnet, og vi når nok aldrig frem til en fælles konklusion. Tilgengæld kan de fleste dog blive enige om, at Premier League er utroligt underholdende, og vi kigger her lidt nærmere på hvorfor.

Økonomisk styrke

Premier Leagues popularitet og den massive mediedækning har over årene ført til økonomisk styrke. Indtægterne fra Premier Leagues internationale TV-rettigheder er nemlig enorme, og mange af pengene fordeles forholdsvis ligeligt blandt de 20 deltagende klubber. Ser vi på de andre store europæiske ligaer, på nær Bundesligaen, er billedet et helt andet. Her tilkommer de fleste af pengene de udvalgte klubber, der får mest mediedækning, hvilket naturligvis forvrider konkurrencen.

Sådan er det ikke i Premier League, hvor alle holdene har penge nok. Se bare på et midterhold som Crystal Palace, som betaler i sine spillere 483.000 kroner i gennemsnit om ugen i løn, svarende til mere end nogle Superliga-spilleres årsløn. Der er altså et utroligt højt lønniveau i Premier League, hvilket da også tiltrækker de bedste spillere og trænere.

Høj konkurrence giver spænding

Det er også derfor, at konkurrencen i Premier League er så høj, som den er. De mindre hold er nemlig blevet i stand til at hente gode spillere, og på en god dag kan alle slå alle. Det fik vi et af de bedste eksempler på i efteråret, hvor mestrene fra Liverpool tabte 7-2 til Aston Villa. Et vanvittigt resultat, der bare var med til at understrege, hvor uforudsigelige kampene i England er.

Det er netop det, der gør Premier League så underholdende at følge med i. Sidste år vandt Liverpool dog ligaen med stor afstand til andenpladsen, men i år er løbet igen anderledes tæt. Således er der mange flere om buddet. Manchester City viser gode takter, men også Liverpool og Manchester United leger med. Vi kan bare spørge bookmakere, der tilbyder spil på sport, for de mener, at hele fem hold står med realistiske chancer for at vinde. Der er dog mest tiltro til Manchester City, der giver odds 1.83 på at vinde, men som tingene udvikler sig i Premier League, er intet afgjort. Der er derfor masser af spænding om, hvem der løber med guldet.

content-pexels-dom-le-roy-399197621
Kilde: Pexels

Massiv mediedækning

Premier League bliver fulgt med stor interesse verden over, hvor mere end 600 millioner seere ser med. Der er derfor utrolig meget opmærksomhed på Premier League i medierne, hvor der hver eneste dag kommer nyheder og historier om Englands bedste række. Showet kører derfor konstant, og medierne er fantastiske til at dække kampene. I TV er der ofte spændende og indsigtsfulde optakter til kampene, og selve måden, hvorpå kampene bliver vist, er også på et helt andet niveau. Kameravinklen er helt tæt på banen, og hos kommentatorerne kan man høre tilskuerne i baggrunden. Det gør, at man som seer derhjemme nærmest kan fornemme den engelske atmosfære.

Den høje konkurrence, pengene og ikke mindst mediedækningen er alt sammen medvirkende til at skabe et fantastisk slutprodukt, nemlig utrolig spændende kampe at følge med i. Det er også årsagen til, at så mange fodboldfans verden over tænder for fjernsynet for at se Premier League.