Derfor er rådgivende ingeniører vigtige for samfundet jan17

Tags

Related Posts

Share This

Derfor er rådgivende ingeniører vigtige for samfundet

Vi lever i en højteknologisk verden, hvor der konstant sættes store krav til vores jordklode. Vi brænder fossile brændstoffer af som aldrig før, og udvikler konstant nye teknologier som ligeledes kan belaste vores miljø.

I de senere år har vi set flere eksempler og beviser på at jorden er under belastning, og at klimaforandringerne derved er en realitet. Det er dog langt fra alle som tager disse beviser/klimarapporter seriøse, og i lande som Kina, Indien, mfl. Udledes der stadig kæmpemæssige mængder af CO2, som menes at være den største synder når man snakker klimaforandringer.

Virksomheder verden over har uden tvivl det største ansvar, og netop derfor skal de også være på forkant med teknologien, så at de minimere disse CO2 udslip, og vi derved prøver at komme klimaforandringer til livs.

Rådgivende ingeniører kan hjælpe din virksomhed

Når virksomheden skal optimere deres processer, uanset hvilken type virksomhed der er tale om – så kan en rådgivende ingeniør med sikkerhed vejlede til en grønnere virksomhed.

Den rådgivende ingeniør er specialiseret indenfor fx optimeringen af de såkaldte ”varmepumper” som menes at kunne spare rigtige meget energi, såfremt pumperne er af den nyeste teknologi og optimeret korrekt til virksomheden.

Endvidere kan den miljøvenlige ingeniør rådgive omkring alternative energi muligheder, som fx vindenergi, solcelle anlæg, mm. Og de kan også være med i nye byggeprojekter, hvor der anno 2015 stilles store krav til energivenlige konstruktioner, lovgivninger, og mange andre vigtige punkter.

Vil du gerne vide mere om hvad en rådgivende miljøingeniør kan hjælpe dig med, så finder du mere information her.

Som private kan vi også gøre en forskel!

Virksomhederne bærer uden tvivl det største ansvar, men det betyder ikke at vi som private bare skal lukke øjnene!

Vi kan i fællesskab sagtens gøre en forskel, da der er mange punkter i en travl hverdag, hvor på, man kan spare på energien. Herunder har vi listet 5 gode råd, som du kan implementere i hverdagen, og på den måde vil du være med til at spare på energien, samtidig med at du med sikkerhed også vil spare penge!

5 spareråd du kan bruge i hverdagen

  1. Gå efter energimærket A+: Mange nye el-produkter er lavet mere energivenlige, hvor der især på hårde og hvidevarer kan spares rigtig meget energi, og derved også penge. Gå efter A+ mærket, og jo flere plusser, desto mere energibesparende er produktet.
  2. Lyssensorer/følere: Har du fx udendørsbelysning, så få sat følere op – så lyset kun tænder når du bruger det. Det kan også bruges andre steder, hvor der ikke er grund til at strømmen står og køre, uden nogen bruger det.
  3. LED pærer/energisparrepærer: LED er en sindssyg god opfindelse, for udover at det spare rigtig meget på energien, så bliver LED pærer heller ikke varme på samme måde, også holder de meget længere! I dag kan LED pærer være helt på højde med de gamle lyspærer vi kender, hvis ikke bedre – så kom i gang med at udskifte dine gamle pærer.
  4. Isolering af din bolig: Har du en bolig som er ældre, og er der ikke blevet udskiftet vinduer og tjekket op på isoleringen i mange år – så kan der med sikkerhed spares en masse energi. Få en fagmand ud, som kan lave et energitjek på din bolig, og få lavet en plan over hvordan der kan spares på energien. Et hus med gamlevinduer og dårlig isolering, står ofte blot og leder energi lige ud i atmosfæren.
  5. Tænk dig om når du vasker: Har du en tørretumbler, så skaf dig af med den – og planlæg i stedet bedre når du vasker. Samtidig med, så lad vær og køre halve vaske i vaskemaskinen – da det er frøs, og sagtens kan undgås.

Dette var 5 spareråd til dig, hvis du gerne vil finde endnu flere råd – så kan du blot søge på området i søgemaskinerne, og du vil hurtigt kunne finde mange nyttige hjemmesider.