Derfor hjælper rejser dig med at komme gennem studiet jun21

Tags

Related Posts

Share This

Derfor hjælper rejser dig med at komme gennem studiet

Der er gode og dårlige ting ved at være studerende. For nogen er det fedt at leve studielivet. De føler, at de har masser af frihed, adgang til gode venner og kan gå til en masse fester og drikke en masse øl. De nyder deres fag og føler, at de er kommet på den rette hylde.

Og så er der alle dem, som ikke glider igennem helt så let. Ikke fordi at de nødvendigvis ikke kan lide deres studie eller føler, at de har valgt forkert. Men fordi de kæmper med det faglige, har svært ved at få tiden til at hænge sammen og ikke altid føler sig helt tilpasse socialt.

Studiestress kan give psykisk nedtur

Og det er faktisk ikke for sjovt, hvis man går og føler sig trist og ikke helt kan finde sin plads på studiet og i sit studieliv. For det kan potentielt føre til en masse problemer, særligt med psyken.

Det sker nemlig desværre for mange studerende, at de på et tidspunkt i løbet af deres studietid går ned med en eller anden form for psykiske problemer. Og når først det går galt, kan det være enormt svært at komme ovenpå igen. Derfor er det vigtigt at forebygge.

En rejse er et perfekt afbræk fra studiet

Der er mange ting, man som studerende kan gøre for at give sig selv en pause og for at få mere overskud i hverdagen. Men et rigtig godt tip, som mange også benytter sig af, er, at man kan tage ud at rejse med jævne mellemrum.

Rejser, både af de små og af de større slags, leverer nemlig et, for mange, tiltrængt afbræk fra den daglige trummerum. I det tidsrum, hvor man rejser, kan man lægge alle hverdagens krav og bekymringer helt fra sig. Og det er overordentligt sundt for psyken.

Rejs i sikre lande

Vi kan altså godt slå fast, at det er ret så vigtigt at tage sig tid til at rejse som studerende. Rejsen er nemlig en måde at lade op på og komme tilbage med fornyet energi. Men hvor skal man så rejse hen?

Mulighederne er rigtig mange. Men det er altid en god idé at tænke i de steder, hvor man kan føle sig sikker som dansk turist. Der er mange kriterier for sikkerhed, men et af dem kan være, at landet er medlem af NATO. Se en oversigt over medlemslandene her.

Tænk over de helt basale behov

Rejsen er altså en rigtig god løsning på begyndende stress eller andre psykiske problemer. Men desværre er en rejse bare ikke altid en mulighed. Det kan være, at man ikke har pengene, eller at man simpelthen ikke kan sætte tide af.

Her kan det være en god idé at stoppe op og tænke lidt mere i de helt basale behov, som man selv og ens krop har. Det kan være behovet for søvn, mad eller sex, som det ses i Maslows behovspyramide. Er disse behov tilstrækkeligt dækket, vil man helt sikkert få det bedre.

Lær at sige nej

Det er meget oppe i tiden at vi taler om, at vi skal være bedre til at sige nej og gå glip af ting. Men når det kommer til stykket, så er vi, og særligt ikke de unge, ikke særligt gode til at praktisere disse principper.

Men det er enormt vigtigt, at man som studerende skal kunne finde ud af at sige nej. På den måde får man ikke for meget på sin tallerken. Det er også vigtigt at huske, at man også godt må sige nej til de gode og hyggelige ting.