Tags

Related Posts

Share This

Det går kun én vej hvis du overspiser – i virkeligheden er det ren talgymnastik

Nu står nytåret for døren og den søde sommer er ikke langt væk og katalogerne om rejser sydpå kommer ind ad postsprækken for at accelerere tanker om sydlandsk solnedgang og paraplydrinks. Det nye år er i samme omgang en lejlighed til at tage sig sammen og få gjort mere ved sig selv. Mange stopper med at ryge, mens andre påbegynder at kigge på slankekure.
Hvorfor følge en diæt?
Mange folk har måske prøvet at leve efter en faste, som kunne give et vægttab på kort tid. Dette blot for at indse at de tog det tabte på igen efter en måned. Men i rækken af slankepiller, så findes der desuden en slankekur, som man vel ret beset slet ikke bør kalde en slankekur, men nærmere en kalkuleret indgangsvinkel til vægttab via kosten.
Så lad os rette blikket mod det man kalder for kalorieudregnere, som arbejder med kalorie ind/ud udregniner. Igennem en række faktorer omkring din biologi, fx køn etc. beregnes dit dagsbehov for kalorier. Dernæst defineres det kalorieforbrug du bør have for at tabe dig fx 0,5 kilo om ugen.
Lad os sige at du eksempelvis har et behov på 2400 kcal, så skal du ca skulle spise 2.000 kalorier for at smide de essentielle kg.Denne tilgang kræver at man opskriver alt din mad. Det betyder at du inddaterer det du spiser på en tjeneste som kan tælle kalorierne for dig og få det sat i system, så du ikke taber dit overblik over dit kalorieindtag. Det er vel for mig at se bagdelen ved at logge dit madindtag. Anderledes end andre faster, så kan du spise alt, men det er desvære ikke det hele du må spise i ubegrænsede mængder. Kalorietælling er helt almindelig sund omtanke, som supporteres af tal. Du lærer hurtigt, hvilke dumme kaloriesyndere du skal navigere udenom. Lad os sige at du fx har fravalgt morgenmad og vurderer at en pariser toast og et lille glas cola til eftermidddagsmåltid er på sin plads, så har man på rekordtid spist totredjedele af denne dags kaloriebehov på et ikke specielt nærende eller mættende måltid.
Herhjemme har indtastet via en Online kalorietæller, som ligger på netkalorien.dk.Hvilken madvare er sundt på kalorier?
Bestemte madgrupper er ikke smarte, når du går op i kalorierestriktioner. Du erfarer hurtigt, hvilke fødevarer, som giver energi og mæthedsfornemmelse. Andre madvarer, heriblandt kager, der ikke er kalorierne værd.
Jeg har med tiden reseachet på en del blogs om sundhed og mad og erhvervet en røvfuld god givtig inspiration til kaloriefattig mad og nemme hverdagsretter, fx fra madling.dk.

Du kan ligeledes lukrere på nogle af de store hjemmesider med opskrifter, og deri søge efter mad med lavt kalorieindhold.
I reglen er grøntsager, kød, fisk og selvfølgelig light produkter gode madvarer, mens fx nødder og ris er ærgerlige kaloriebomber, som du bør være varsom med og det selvom madvarerne i udgangspunktet ikke er usunde.
Med tiden lærer du at spise mere korrekt og derfor bliver disse erfaringer og nye vaner hængende længe efter at du fravælger at logge
kalorier i din mad.
Kan du skyde genvej til en bedre kalorieforbrænding?
Ja da! Du skal bare jogge 4 km, så har du rum i kaloriebudgettet til at spise noget slik.
Af andre ting end motion, så er stress desuden en vigtig kernefaktor, af den årsag at din kalorieforbrænding reguleres af søvnmangel og din fedtforbrænding kan blive ustabil. Dit stofskifte styres i døgnintervaller og reguleres af din soverytmer.
Men der eksisterer en pulje af tips til at løfte din forbrænding. Fx er hvidløg et godt middel til at øge din forbrænding. derudover vil en halv liter iskold vandtom mave om morgenen også gøre underværker. Du kan alternativt også snuppe det kolde gys i svømmeren. Bælgfrugter har også en række gode ingredienser til at få løftet fedtforbrænding. Spis også gerne med C-vitaminer fx kiwi.
Er efterforbrænding noget sludder?
Begrebet efter-forbrænding stammer fra den såkaldte non-oxid træning, hvor man træner med høj tryk i kort tid. Den store eksekveringden korte tid vil accelerere produktioner i kroppen, der medfører at din forbrænding bliver ved flere timer efter træningen. Derfor er fx trappeløb en smart træningsform, hvis du fx kun kan overskue at få trænet et kvarter, mens kredsløbstræning i sig selv er fordelagtigt, hvis du har god tid til at få trænet. Noget du skal være opmærksom på er at de indledende 20 minutters udført træning ikke foranleder forbrænding af fedt, så 17 min. træning er utilstrækkeligt til andre formål end at eliminere nogle af dagligdagens indtagede kcal af.