En opkvikkende facadebehandling

Når din facade er ved at blive trist at se på, og den måske har fået et lag af mos og alger på sig, så kan det være en rigtig god idé at få foretaget en algebehandling, da dette kan være med til at give din facade et endnu friskere udseende samt en meget længere levetid, når algerne ikke længere har mulighed for at sidde og nedbryde facaden lige så langsomt.

Hvordan foregår en algebehandling?

En algebehandling udføres af professionelle fagfolk, som har de helt rigtige redskaber og værktøjer til at klare opgaven. Det er meget individuelt, hvor plaget facaden kan være af mos og alger, hvorfor det er godt at have fagfolk til at fjerne dem, da de har de bedste kundskaber i forhold til at få fjernet algerne på bedste vis. Når algerne skal fjernes fra facaden, så bliver der sprøjtet en klar væske op på facaden nede fra jorden, ved hjælp af bestemte redskaber, som kan fordele væsken jævnt over facadens algeplagede områder.

Facaderensningen bliver altid udført med et miljøvenligt produkt, som ikke går ind og skader resten af havens planter, når det anvendes. Algerensen går ind og kvæler algerne, sådan at de vil visne og i sidste ende, ved hjælp af vind og vejr, vil falde af helt af sig selv. Derfor er det ikke sikkert, at du vil kunne se resultater lige med det samme, at algebehandlingen er blevet udført, og alt efter hvor hårdt plaget din facade har været af alger, så kan der gå alt fra et par uger til flere måneder, før det endelige resultat kan ses.

Hvorfor fremkommer alger på ens facade?

Alger er vilde med fugtigt vejr, og det er desværre et vejr, som vi ofte er plagede af i Danmark. Algerne gror bedst i skyggen, hvor der oftest er mere fugtigt end andre steder. Derfor oplever mange, at der er forskel på facadens forskellige sider, i forhold til hvor hårdt plagede de er af alger. Mange opdager i foråret, hvor mange alger, der er kommet på deres hus. Dette skyldes, at algerne er kommet i vinterhalvåret, og når de spæde forårssolstråler titter frem bag skyerne og rammer algerne, så skaber det de perfekte vækstforhold for de alger og det mos, som måtte være kommet på facaden vinteren over.

Undgå uønskede skader på din facade

Hvis algerne får lov til at sidde længe på din facade, så kan der ske det, at algerne kan slå rødder ned i facaden. Det er muligt for rødderne at krybe ind i alle revner og sprækker, som måtte være at finde i facaden. Da algerne næsten kan sammenlignes med en svamp, grundet deres gode sugeevne, så vil rødderne automatisk også være fyldt med vand. Når vi så kommer til vintermånederne, hvor vi oplever frostgrader, så vil det vand, som er i rødderne udvide sig, når det bliver til is, og derved kan der skabes frostsprængninger på facaden. Dette kan ende med at blive en dyr affære.

Derudover, så betyder det faktum, at algerne sidder på facaden også, at det materiale facaden er bygget op i, vil erodere hurtigere end ellers, grundet den konstante tilførsel af fugt, som kommer fra algerne. Så længe algerne sidder der, så er det ikke muligt for facaden at tørre ordenligt, og derved vil facaden hurtigere blive slidt.

Få tegnet et behandlingsabonnement

For at være sikker på, at din facade holder så længe som muligt, så få lavet en aftale med et hold professionelle fagfolk, som kan vedligeholde din facade, sådan at den kan blive fri for alger. Mange firmaer tilbyder en abonnementsservice, hvor man tegner et abonnement, der gør at de kommer forbi en gang om året eller hvert andet år for at tilse facaden og sørge for, at de alger der måtte være fremkommet bliver fjernet igen uden problemer, sådan at du kan nyde en flot og ren facade igen.

Brug ikke højtryksrenser

En højtryksrenser er ikke den rigtige løsning når det kommer til at fjerne alger fra overflader som husets facade, ligesom det heller ikke er godt at bruge højtryksresning til fliser og tag. Se mere om hvorfor du ikke skal bruge højtryksrenser her.