Et portræt af Kylian Mbappé: Fodboldens næste superstjerne apr15

Tags

Related Posts

Share This

Et portræt af Kylian Mbappé: Fodboldens næste superstjerne

content-1024px-2019-07-17-sg-dynamo-dresden-vs-paris-saint-germain-by-sandro-halank0871SG Dynamo Dresden vs. Paris Saint-Germain” (CC BY-SA 4.0) af Sandro Halank

Kylian Mbappé er på alles læber efter en fænomenal sæson både for Frankrig og PSG.

Den 22-årige franskmand ligner en mand, der inden længe kommer til at stjæle rampelyset fra Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. Igennem de sidste fem sæsoner har han bombet løs for AS Monaco og PSG, mens han også har nydt stor succes med det franske landshold. Her var han med til at vinde verdensmesterskabet i 2018, og har nu øjnene rettet mod EM-succes.

Mbappé gjorde sig allerede internationalt bemærket i 2015, da han debuterede for AS Monacos førstehold. Her var det tydeligt, at den hurtige franskmand var lavet af noget helt særligt. Der skulle derfor heller ikke gå særligt længe, inden han blev fast mand på holdkortet. Herfra begyndte det virkelig at tage fart. Først begyndte sammenligningerne med den brasilianske Ronaldo grundet lighederne i deres spil, og allerede efter én sæson på førsteholdet røg han til Paris Saint Germain.

Sensationel udvikling hos PSG

Siden Mbappés skifte til Paris har han udviklet sig til at blive en af verdens absolut bedste spillere. Når en 22-årig spiller scorer mål for sjov, som han gjorde i Champions League mod både FC Barcelona og Bayern München, så kan der ikke være tvivl om, at han har et særligt talent.

content-512px-kylian-mbappe-20181Kylian Mbappé 2018” (CC BY-SA 3.0) af Антон Зайцев

Selvtilliden er derfor høj hos franskmanden, der muligvis kan få det helt store gennembrud til sommerens EM-slutrunde. Her regnes Frankrig af fodboldeksperter og bookmakere der tilbyder sportsvæddemål, som en af de største favoritter til at løbe med guldet. Frankrig giver sammen med England odds 6.00 for at vinde, mens Belgien giver odds 7.00. Lykkedes det Mbappé og hans holdkammerater at vinde, vil hans navn blive endnu mere mainstream, og der vil 100% blive snakket højlydt om hans fremtid. Specielt taget i betragtning af at hans kontrakt med Paris Saint Germain udløber i sommeren 2022.

Mbappés fremtid

Franskmandens rendyrkede talent har også gjort ham til en eftertragtet herre på transfermarkedet, hvor stort set hele fodboldeuropa kæmper om at få hans underskrift.

Den største bejler er Real Madrid, og der spekuleres i at han allerede kan skifte til sommer. Real Madrids franske træner, Zinedine Zidane, er en af grundende til at Mbappé angiveligt selv skulle ønske et skifte til kongeklubben. ”Zizou” var nemlig PSG-spillerens store idol da han var barn, og da de begge er franskmænd, kan det også gøre det lettere for Mbappé at tilpasse sig. 

Det har reelt stået i kortene længe at Mbappé en dag skifter til Los Blancos. Der eksisterer billeder af ham, hvor han allerede som 14-årig var nede og besøge den spanske storklub. Med tanke på Real Madrids transferstrategi, er det da også let at forestille sig, at han kan blive den nye Galácticos signing. Han vil uden tvivl blive stjernen over dem alle hvis han skifter, og ville desuden kunne danne et giftigt makkerpar med Benzema og Hazard/Vinicius Junior.

Det bliver derfor meget interessant at følge den franske superstjerne, der meget vel kan gå hans bedste år til dato i møde. Lykkedes det ham at få succes med det franske landshold, er det hvert fald ikke svært at forestille sig at Real Madrid ringer.