Få krop og hjerne i balance med Omega 3 kosttilskud. okt15

Tags

Related Posts

Share This

Få krop og hjerne i balance med Omega 3 kosttilskud.

Omega 3 som kosttilskud er brugt godt i Danmark.

Hvis du ikke kan lide fisk, og af den grund er nervøs for at du ikke får den rette mængde vitaminer og næringsstoffer der typisk findes i fisk, kan det være en ide at overveje at tage Omega 3 som kosttilskud.

Omega 3 er en af de mest solgte produkter i kategorierne kosttilskud og naturlægemidler, og dette er da heller ikke ubegrundet.
Omega 3 indeholder blandt andet stofferne EPA og DHA der er nødvendige for din krop og hjerne, og som kan afhjælpe en bred vifte af forskellige sygdomme der i nogle tilfælde kan være livstruende.

Hvorfor har kroppen brug for Omega 3?

Som nævnt indeholder Omega 3, eller fiskeolie som det hedder i daglig tale, en masse gode stoffer der er livsnødvendige for vores krop. For eksempel har man flere gange bevist at fiskeolier af forskellig art kan have en forebyggende effekt på alle mulige ubehageligheder i kroppen.
En af de ting fiskeolie er særligt god til er at stabilisere hjerterytmen, hvilket sænker risikoen for hjerterytmeforstyrrelser, heriblandt hjertestop.
Derudover er det påvist at fiskeolie modvirker sammenklumpning af blod og fedt i årene, hvilket nedsætter risikoen for blodpropper betydeligt.
Endnu et hovedpunkt hvor Omega 3 hjælper vores krop er i forbindelse med blodtryk. Omega 3 udvider vores blodårer, hvilket gør at blodet lettere kan strømme igennem, så hjertet ikke skal arbejde nær så hårdt for at pumpe blodet rundt.
Dette bevirker i sidste ende at vores blodtryk sænkes.
Ud over alt dette er Omega 3 et rigtig godt middel mod forskellige inflammatoriske sygdomme. Inflammatoriske sygdomme er dem der involverer betændelse.
Nogle af disse sygdomme ses oftere end andre, og hyppigheden af disse sygdomme kan i nogle tilfælde skyldes manglen på Omega 3.

De mest velkendte sygdomme, der enten kan lindres eller forebygges ved hjælp af Omega 3 er blandt andet eksem, astma, diabetes og kræft.
Endeligt bruger vores hjerne en hel del Omega 3, især når det kommer til hukommelse og humør. Dette betyder altså at vi husker bedre og har mindre omskifteligt humør hvis vi får den rette mængde Omega 3.

Hvorfor indtage Omega 3 som kosttilskud?

Vi danskere spiser efterhånden mindre og mindre fisk. Dette kan blandt andet skyldes mængden af færdigretter i vores kost, samt det at en del ikke bryder sig om smagen af fisk. Det siges at man bør spise fisk mindst to gange om ugen samt flere gange om ugen som pålæg. Hvis du allerede nu kan sige at du ikke opfylder dette kan det være en god ide at tage fiskeolie som kosttilskud.

Omega 3 er essentielle fedtstoffer, hvilket betyder at de er nødvendige for at vores krop kan fungere, men også at vi ikke selv kan danne det. Vi er derfor nødt til at indtage fiskeolie gennem maden eller gennem kosttilskud, da vores krop ikke selv danner det. Hvis du er en af dem der ikke bryder dig synderligt om fisk, kan det være en god ide at overveje at anskaffe dig Omega 3 som kosttilskud, da det som nævnt tidligere er en gruppe meget vigtige fedtstoffer.

På denne måde slipper du for smagen af fisk, mens du stadig opnår de sygdomsforebyggende og –lindrende effekter fra fedtstoffet. Hvis du beslutter dig at tage fedtstoffet som kosttilskud, er der to primære måder du kan tage det. Du kan enten få fiskeoliekapsler der skal sluges, eller du kan få det i flydende tilstandsform i form af tran.
Selve anskaffelsesprocessen af fiskeolie er utrolig let. Da fiskeolie er et kosttilskud, er det ikke receptpligtigt, hvilket betyder du kan købe det på apoteket eller på nettet uden problemer.

De fleste vælger dog at købe deres produkt med en test, der kan afslører hvordan deres balance er mellem omega 6 og 3 i kroppen. Det er desuden en god ide at sørge for at købe et af de produkter der kaldes Balance olie.
Balance olie er specielt fremstillet til at genoprette balancen mellem Omega 6 og 3 og vil typisk være på plads indenfor 120 dage. Det tilbydes af flere virksomheder i Danmark, fælles for dem er at de få foretaget deres test hos en uvildig tredjepart og at testen er en anonym blindtest så der derfor ikke kan snydes med resultatet.