Tags

Related Posts

Share This

Find tryghed i en god erhvervsadvokat

De fleste bliver tiltrukket af idéen om at være selvstændig, fordi man får lov til at være sin egen chef. Pludselig beslutter man selv, hvordan tingene skal forløbe, og hvordan firmaet skal udvikle sig. Det gælder både i forhold til selve forretningen, hvordan ens brand skal udarte sig og så videre, men det handler også om måde, hvorpå arbejdsstrukturen skal fungere.

Særligt hvis man er fyldt med gode idéer og tidligere har været i et firma, hvor man ikke synes, at tingene foregik som de burde, kan det virke attraktivt. Det er altså en spændende frihed, som de fleste føler sig draget af, og som giver en helt nye muligheder i forhold til at strukturere sin hverdag samt repræsentere det firma, som man drømmer om. Dog er der også en række udfordringer i forbindelse med denne frihed. Den kan nemlig skabe en del tryghed, og det, at man selv er ansvarlig for, at tingene forløbet ordentligt, kan virke som en enorm stressfaktor.

Det er selvfølgelig umuligt at skabe en total tryghed, da der altid vil være en usikkerhed, og man samtidig er nødsaget til at satse lidt, hvis man nogensinde ønsker at ens forretning skal udvikle sig. Dog er der også nogle ting, som man kan gøre, for at skabe nogle tryggere arbejdsomgivelser. En af de ting, som man kan gøre, er eksempelvis, at man kan ansætte en dygtig erhvervsadvokat. Der er nemlig uendelig mange muligheder for, hvordan man kan træde forkert, når man har et stort firma. En del af disse forkerte trin kan undgås, hvis man forstår de kontrakter, som man underskriver. Hvis man aldrig har beskæftiget sig med officielle dokumenter før, er det nemlig meget naturligt, at man har svært ved at læse en lang række af de papirer, man får stukket i hånden som virksomhedsejer.

Få lavet de rette kontrakter

Dog er det ikke kun det, at man er nødsaget til at læse en masse formelle, juridiske og officielle dokumenter, der kan give problemer. Man skal også selv skrive disse ned, og det kan være svært at vide, hvad man skal undlade, og hvad der er vigtigt at have med. Der findes ingen opskrift på, hvordan dette skal fungere, for det er nemlig meget forskellige fra firma til firma. Derfor kan det altså også være en god løsning, hvis man får fat i en dygtig erhvervsadvokat, der kan sørge for, at man får skrevet disse kontrakter ordentligt. Dette gælder både i forhold til aftaler med andre firmaer, men også i noget så simpelt som en ansættelse. Man kan nemlig lynhurtigt komme på barbund, hvis der kommer en kompetent medarbejder med en masse krav. For at sikre sig, at forretningen altid holder sig på den rette side af loven, og samtidig er fair i sine kontrakter, kan det være nødvendigt med hjælp udefra.

Få fat i en der kender firmaet

Man skal ikke være virksomhedsejer længe, før man får behov for en erhvervsadvokat. Det kan derfor også være en fordel, hvis man begynder at lede, før man egentlig har behov for en. Der findes nemlig utrolig mange erhvervsadvokater, og det kan derfor være lidt af en udfordring, når man skal finde den rigtige. Derudover har man god tid til at sætte sin advokat ind i firmaet, og alt der hører til dette, før der kommer en reel udfordring. Ens advokat vil nemlig have langt bedre forudsætninger for at hjælpe en, hvis vedkommende har et godt kendskab til forretningen samt de tilhørende værdier. Derfor kan det også være en god idé at få en advokat tilknyttet firmaet, så man altid kontakter den samme.

Husk at sikre dig, at din advokat er beskikket af Dansk Advokatsamfund som god skik er.