Forbrugslån feb14

Tags

Related Posts

Share This

Forbrugslån

Der er mange der ved hvad et forbrugslån er, og så er der mange der ikke ved det, og det kan også være svært at vide hvad et forbrugslån helt præcist er. Det er ikke blevet nemmere efter at man i dag kan tage lån på internettet, hvilket har gjort det meget nemmere for forbrugeren at tage et lån i dag. Et kviklån er et lån man tager hvor man har frit spil for hvad man vil bruge pengene til, det vil sige at det ikke er et specifikt produkt man låner penge til.

Der findes mange udbydere af lån på internettet og de fleste af dem vil ikke vide hvad man skal bruge pengene til, så reelt set så er alle deres lån et forbrugslån. Selvom de kalder deres lån for et billån for eksempel, så kan det stadig være et forbrugslån, det afhænger af om udbyderen vil se en kontrakt på at bilen er købt eller lejet.

Dette vil de fleste udbydere ikke, så selvom man tager et billån kan man altså bruge pengene til lige det man gerne vil og derfor kalder man stadig dette lån for et forbrugslån. For at det ikke skal være et forbrugslån, så skal lånet været til et specifikt produkt og udbyderen skal se kontrakten for at følge op på om man også bruger pengene til det man sagde.

Hvor meget kan man låne ved et forbrugslån?

Dette afhænger meget af hvilket lån man tager og hvordan udbyderen har det med de forskellige lån, for det er meget forskelligt fra udbyder til udbyder. Tager man for eksempel det man kalder et SMS lån, så vil de fleste udbydere ligge på højest 6.000-7.000 kr., hvilket ikke er særlig mange penge. Her har man dog også en meget kort tilbagebetalingsperiode, hvor den som regel kun løber i 30 dage, der er dog nogle udbydere som ligger på 45 dage.

Det er hurtige penge hvis man står og mangler noget akut lige nu og her, man skal bare være opmærksom på at man kan betale tilbage på en måned, og det er ikke lang tid man har til dette. Derudover der udbydere som har et maks. på 50.000-75.000 kr. hvilket er betydelig højere end før og der er her tale om andre lån end SMS lån. Og så er der de udbydere som har et loft på 300.000 kr. og de løber i op til 144 måneder.

Hvilke krav er der til forbrugslån?

Først og fremmest skal man være fyldt 18, og nogle steder skal man være ældre. Som regel som man også være dansk statsborger, have dansk CPR nummer, dansk konto osv. Derudover skal man også gerne have et regelmæssig indkomst, så udbyderne sikrer sig at man kan betale tilbage, og her er det ikke sikkert at SU er nok. Yderligere må man ikke være registreret i RKI, så er der ingen af udbyderne der vil udstede lån til dig, da du er registreret som dårlig betaler. Der findes flere krav, og det handler om hvilket lån man tager.