Glæden ved at have en hest okt25

Tags

Related Posts

Share This

Glæden ved at have en hest

Der er en grund til, at ridning og det at have hest, er så populært. For mange kan det naturligvis virke som en meget dyr hobby, da der skal købes rigtig mange ting og der skal tages hensyn til mange forskellige ting. Men når man har styr på alle de foranstaltninger, der er omkring hesten, så er der en glæde, som mange hesteejere kender følelsen af. Der er en glæde i at få opbygget et tæt bånd med hesten, som er uerstatteligt og skaber grobund for så mange gode oplevelser mellem rytter og hesten i hverdagen når mn sidder på hesten i sit lækre ridetøj.

Der er mange gode sideeffekter ved at have en hest, som påvirker ens liv på så mange positive måder. Først og fremmest er heste meget trofaste dyr, så når man først har fået skabt et tillidsbånd til dyret, så er denne tillid urokkelig. Man knytter sig til dyret og kommer også til at tilbringe rigtig meget tid sammen. Ridning er en hobby der kræver, at man giver meget af sig selv – men den giver også hundrede procent dobbelt så meget igen. Når man først har fået opbygget et forhold til hesten og har lært hinanden at kende, så begynder der også at komme en god kommunikation mellem hest og rytter. Denne kommunikation er afgørende for, hvor gode rideturene er for begge parter. Hvis kommunikationen lykkedes har man fået skabt båndet og samhørigheden og via dette kan man se frem til, at få mange gode oplevelser sammen.

Oplevelserne gør det til noget specielt

Det er selvfølgelig altid fantastisk at have evnen til at knytte sig til et dyr, som ligesom med hunde, så er heste nogen af de mest trofaste dyr. Når de først har fået skabt tilliden til deres ejer, så har man et trofast følgesvend. Men det er ikke kun dette fantastiske forhold, der gør det så specielt, det handler også om de oplevelser, som man kan dele med hinanden. Glæden ved at have en hest bunder jo i, at man kan lave nogen fællesaktiviteter sammen og kan arbejde sammen med dyret om det. Samhørighed mellem ejer og hest bruges til noget fantastisk, som kan være rideture i skoven for eksempel. Det at ride er en afslappende aktivitet, der hjælper mange mennesker til at komme ned i tempo og bare nyde tiden med hesten. Man føler, man er i et med naturen og det giver en beroligende virkning, der gør, at man kan klare hverdagens strabadser og travlhed lidt bedre. Det er netop også denne afstressende effekt, der gør, at ridning måske er endnu mere aktuelt end nogensinde. I det moderne samfund er der så mange, der døjer med stress og det kan dette afhjælpe med. Derfor henvender det at have en hest sig til mange forskellige mennesker – det er ikke kun de klassiske hestepiger, men faktisk alle typer, som kunne have godt af at have en hest.

Som sagt har det en indflydelse på ens velvære og mentale sundhed, da det bidrager til en glæde hos mennesker, der netop ejer en hest. Men ridning har også en positiv sideeffekt for kroppen, da det er glimrende motion. Dette er også igen blevet lidt af et samfundsproblem, da rigtig mange lider af overvægt. Det hjælper til at styrke kroppens muskler og balance, alt imens man dårligt nok selv bemærker det. Man kan blot selv nyde oplevelsen alt i mens man bliver positivt påvirket på ens velvære, samtidigt med at kroppens trænes og holdes sund. Glæden ved at have en hest er derved først og fremmest igennem den fantastiske samhørighed med hesten, men også pga. de sundhedsmæssige positive sideeffekter, som det har.