Gode godnathistorier kan huskes apr10

Tags

Related Posts

Share This

Gode godnathistorier kan huskes

Gode godnathistorier er noget, som børn kan huske i mange år fremover. Når man får læst en godnathistorie op af sin mor eller far, så er det med til at danne en hyggelig atmosfære, som skaber en tryghed og sikkerhed for barnet, hvilket er noget, der senere hen kan gå hen at blive lykkelige minder fra barndommen. Langt de fleste voksne kan også huske tilbage fra dengang, hvor de selv fik læst godnathistorier op som børn, og en stor del af dem kan sågar huske konkrete historier, som de fik fortalt af mor eller far, der sad med en bog på kanten af sengen og læste højt.

Hvis du selv er blevet forælder inden for de sidste par år, så kan det være, at dit barn er kommet i en alder, hvor det vil være oplagt at læse godnathistorier op for dem. Der er ikke noget specifik aldersgrænse for, hvornår et barn er klar til at få læst godnathistorier op for sig, men det plejer som regel at passe meget godt med børnehavealderen. Når man er nået dertil, så burde man være klar til at kunne få læst højt omkring sengetid. Så hvis dit barn er nået til de 3-4 år, så er det måske en ide at overveje at komme i gang med det, hvis du ikke allerede har tyvstartet.

Jo ældre barnet bliver, jo mere interessante historier kan du selvfølgelig også begynde at læse op for det. Det er klart, at en historie der egner sig til en på 3-4 år, nok ikke er velegnet til en på 9-10 år. Derfor er det en rigtig god ide at vælge godnathistorier med omhu. Og jo ældre de bliver kan de også følge med i mere interessante børnefortællinger, hvor der måske er mysterier, gåder eller en basal krimihistorie med. Og så bliver det måske også pludselig interessant for dig at læse højt.

Der er overraskende mange forældre, der ikke har tiltro nok til egne evner, og som er bange for, at de ikke duer til at læse højt for deres barn. Og det er en skam, for det er først og fremmest ikke særlig svært, og derudover er det noget, som et barn har rigtig godt af. Så hvis du ikke giver dem muligheden for at få læst godnathistorier, så er det en stor og god brik i barndommen, du fjerner. Så har du det generelt ikke så godt med at læse op, så kan det være en god ide at begynde at øve dig i det. For det vil være en skam, hvis dit barn ikke kunne få godnatlæsning af mor og far.

Det kan jo være, at du rent bogligt har svært ved at læse en historie op, hvis du eksempelvis er ordblind. Men så er det en rigtig god ide at øve sig med børnebøger, da man kan træne sig til at blive bedre til at læse. Så i takt med at dit barn får sværere og sværere historier, jo bedre kan du så samtidig blive til at læse, hvis du starter helt nede fra 3-4 års alderen med den slags godnathistorier.

Der er ingen, der tvinger dig til at læse godnathistorier op for dit barn, men i og med det har betydet meget for rigtig mange andre mennesker, når de husker tilbage på deres barndom, og måske endda også for dig selv, så er det helt klart ærgerligt, hvis dit barn ikke også får muligheden for at få det med i rygsækken som et godt minde fra barndommen. Man kan sagtens skabe en masse andre gode minder sammen, men dette er noget, der som regel sidder klarest på nethinden, når man tænker tilbage på barndommen.