Gør haven til dit yndlingssted jun21

Tags

Related Posts

Share This

Gør haven til dit yndlingssted

Næsten alle danske huse har en have, og hvis den bliver forsømt, kan den nemt blive til et stort og uoverskueligt rod, som man ikke engang har lyst til at tage stilling til. Man behøver imidlertid ikke at være et botanisk geni eller perfektionist for at få en smuk have.

En græsplæne der bliver klippet et par gange om ugen og et enkelt bed kan være mere end nok. Hvis du har et ønske om en smuk have med et væld af blomster og andre smukke planter kræver det imidlertid en smule mere. Hvis man lægger en smule arbejde i og kæder haven sammen med pynt og planter, kan man dog sagtens gøre haven til et hyggeligt sted og en fryd for øjet.

Pas godt på dine planter

En af de mest oplagte dele af en smuk have er selvfølgelig planter. Det kan være smukke og farverige planter, men hvis du ikke bryder dig så meget om det, kan det også bare være et lækkert æbletræ eller en prægtig busk.

Hvis du gerne vil have en have, der er smuk hele året rundt, er det desuden vigtigt, at du har en bred variation af planter. På den måde er der altid noget i blomst, der kan tage sig pænt ud, og som du kan tage dig af.

Det at tage sig af sine planter er nemlig mindst lige så vigtigt som at tage sig at dem. De skal selvfølgelig have både vand og sollys. Derudover kan nogle planter også have brug for at blive beskærmet fra vinterkulden, eller de kan kræve ekstra næring i form af gødning, hvis jorden ikke er god nok.

Desuden kan dine planter også blive ramt af bladlus eller lignende. Bladlus er små dyr, der, især om sommeren, kan finde på at gnave i bladene på dine planter og suge næringen ud af dem. Heldigvis er der op til flere måder, hvorpå du kan bekæmpe bladlus, hvis de indtager din have.

Gør haven indbydende for børnene

Hvis haven er smuk og indbydende, er der også langt større chance for, at du og børnene kommer til at bruge tid derude. Klik her for at få inspiration til aktiviteter, du kan lave med ungerne både inde og ude.

Det kræver dog, at haven er indrettet åbent og tillader leg og spil. Ellers kan haven hurtigt blive et sted, der er reserveret til de fine grønne fingre, men ikke tillader mudder på knæene eller huller i jorden.

Du kan for eksempel lave kroge i haven, der lægger op til lege eller til at gå på opdagelse. Det kan være et klatretræ eller to, men det kan også være et gyngestativ eller en trampolin. Alternativt kan du også indrette en lille bålplads i haven, som kan være til glæde for hele familien. Det vigtigste er, at børnene føler sig velkomne i haven. På den måde får du nemlig friske unger og røde kinder.