Tags

Related Posts

Share This

Guide til en god skiferie i Wagrain

Danskerne rejser i store strømningerne til Wagrain i Østrig hvert år for at tage på skiferie.
Det er det sikre valg, og man kan ikke undgå andet end at møde en masse andre danskere dernede. Området har endda en dansk skiskole, ud over at have fantastiske faciliteter. Stedet har pister til samtlige skiniveauer, pister som bliver brugt under verdensmesterskaberne, deres egen freestyle-park og endda et kæmpe vandland.

Den danske tilstedeværelse er stor, og ikke nok med en dansk skiskole, har skibutikker, restauranter og hoteller også danske medarbejdere. Du vil således føle dig hjemme og altid have nogen at tale dansk med.
Både hvad angår personalet i Wagrain, men også med hensyn til alle de danske turister som også er på skiferie i området.
Det er ikke for sjov at området er så turistbesøgt af danskere, det er simpelthen fordi at Wagrain er et sted med kvalitet og som virkelig forstår at gøre en ferie spændende.

Lift til hele Skiverbund Amadé

Med liftkortet i Wagrain har du mulighed for at besøge de nærliggende skisteder. Du har nemlig adgang til hele Skiverbund Amadé, hvilket vil sige Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gasterinertal, Hochkönig og Grossarltal.
Du har således rig med mulighed for at opleve en masse forskellige skisteder, og derved, virkelig få udforsket området.
Det kan helt klart anbefales at man kommer ud til nogle af de forskellige områder og får prøvet forskellige pister. Ønsker man en mere komplet oplevelse er dette en nødvendighed, og det kan helt klart anbefales at man prøver at gå på opdagelse i Skiverbund Amadé området, frem for blot at holde sig til hvor man har bolig.
Er man med familien afsted er vandlandet Wasserwelt Wagrain en glimrende mulighed for at få hygget sig som en familie. Her er adskillige forlystelser og svømmebassiner som giver mulighed for både afslapning og vild sjov og leg. Der er garanti for en god oplevelse og er man en børnefamilie ville det være en skam ikke at tage et smut forbi vandlandet.

G-link – Kabelbanen der åbner muligheder

Et tidligere problem i Wagrain har været den dårlige forbindelse mellem bjergene Griessenkareck og Grafenberg. Det har førhen ikke være muligt at stå på ski mellem disse bjerge, så man har været afhængig af offentlig transport. Det har ikke været umuligt at opleve begge bjerge, men det har været meget besværliggjort.
Med opsættelsen af det nye G-link er dette problem nu løst. Her er kommet en kabelforbindelse mellem de to bjerge, hvilket har åbnet op for endnu flere skimulighed for områdets gæster.
Nu er det således muligt at stå på ski gennem hele ferieområdet fra Flachau til Alpendorf, simpelthen fordi den sidste forbindelse er kommet på plads. Nu er man således ikke afhængig af offentlig transport længere, og man har nu udvidede muligheder for at opleve hele skiområdet.

Dette understøtter endnu en gang at man har masser af mulighed for at opleve hele skiområdet, og at man bør udnytte den nye og unikke mulighed for at opleve hele området uden brug af offentlig transport.

Afterski i Wagrain– både for børn og voksne

Er man til afterski har man bestemt også mulighed for at udleve dette på skiferien i Wagrain, og det gælder både voksne og børn. De to steder som er toneangivende hvad angår afterski er henholdsvis Kuhstall og Kühberg Alm. Kühstall ligger i nærheden af liftstationen Flying Mozart, og her er der altid gang i den.
Hos Kühlstall er der liv og glade dage med højlydt sang, dans, alkohol og alt hvad hjertet begår.
Hos Kühberg Alm er her live-musik en enkel dag om ugen, hvilket mange gæster nyder godt af. 1 gang om ugen lyder ikke som meget, men det er også en del af charmen. Havde her været live-musik hver dag ville her nemlig være en risiko for at euforien aftog. Kühberg Alm er beliggende ved bunden af Grafenberg liften.

Begge disse to afterski steder har vækket anledning til liv og glade dage, hvorfor begge må betragtes som steder hvor man med fordel kan tage hen hvis man længes efter noget afterski.

Zauchensee – For de rutinerede skiløbere

Er man en garvet skiløber som gerne vil have noget seriøs udfordring, så er Zauchensee nok noget for dig.
Området huser flere udfordrende røde og sorte pister, og endda en enkel World Cup pist. Her kan man således udfordre sig selv i højere grad end nogle af de andre områder. Ikke fordi de andre områder ikke har udfordringer, tværtimod. Dog er Zauchensee toppen af poppen for de erfarne og rutinerede ryttere som vil udfordres mere end de gennemsnitlige eller moderat dygtige skiløbere.

For at komme til Zauchensee området skal du tage skibussen til Kleinart, som er en naboby.
Derefter skal du tage liften over bjerget og ned til Flachauwinkl. Herfra er der et link til Zauchensee som bør være temmelig ligetil at finde.