Tags

Related Posts

Share This

GUIDE: Sådan får du de bedste og billigste briller

GUIDE: Sådan får du de bedste og billigste briller

Briller skal passe til dine specifikke behov. Men Prisen på briller kan virkelig være høj, og det kan være svært at sammenligne og gennemskue priser. Her er guide til hjælp ved køb af briller og solbriller.

At bære briller er ikke nogen helt billig ”fornøjelse”. Synet ændrer sig med alderen, og så skal brilleglassene også skiftes ud. Så er det også fedt, at kunne følge de seneste trend og opgrader ens brillestel.

Nye briller – brilleglas såvel som brillestel – behøver dog ikke være dyre. Her er en nogle tips til hvordan du sparer penge.

FIND DINE BRILLER

Der er i dag mange forbruger guides på nettet, der giver tips og tricks til køb af briller. Dog er det en meget tidskrævende og en kedelig proces. Beskrivelsen lyder sådan, undersøg markedet, gå ned i minimum 3 fysiske butikker og prøv en masse briller, derefter forhandl om prisen og spar måske 10%. Det er simpelthen ikke altid penge værd, da priser på briller er så høje, samt den tid du ligger i det.

Hvad du skal gøre

Vi lever i alderen af teknologien, alt kan købes på nettet, inklusiv briller, solbriller og kontaktlinser. Nethandel i dag er et af de steder, mange går til for at spare nogle penge. En af grundene til at briller på nettet oftest er billigere, er grundet at internetforhandlerne sælger til dig direkte, og simpelthen fjerner mellemmanden for at holde priserne lave. Derudover, er der oftest fri fragt samt et større udvalg af sortiment.

Hvis du er bekymret for, hvordan brillerne eller solbrillerne sidder på dig. Så er teknologien i dag på din side. Mange online hjemmesider som SmartBuyGlasses.dk har i dag en feature, der giver forbrugerne muligheder med et webcam eller portræt billeder af en selv at se sig selv med brillerne på. Med et simpelt klik er det nu muligt at virtuelt se om brillerne eller solbrillerne passer, uden at have dem fysisk i hænderne.

Sammenlignet med de fysiske butikker så er priserne på nettet også mere gennemsigtige. Ved et klik på prissammenligningssider som Pricerunner, får du en liste med alle forhandler der sælger det produkt du søger og sortere dem efter laveste til højeste pris. På denne måde konkurrere nethandlerne med hinanden, og du behøver ikke selv at tage ned til 3 fysiske butikker for at handle en rabat på 10%.

Du er stadig dækket af købeloven!   

Klag, hvis dine briller går i stykker, dog er det ikke alle problemer med briller og kontaktlinser, der giver dig rettigheder efter købeloven. Brillerne skal til gengæld købes gennem en dansk hjemmeside.

Men du kan med fordel klage over dine briller, hvis:

  • Brillestellet knækker, uden at det har lidt overlast
  • Farven skaller af
  • Brillestangen falder af, fordi skruen er løs
  • Glassene har en forkert styrke
  • Glassenes anti-refleksbehandling krakelerer
  • Glassene falder ud, fordi de ikke passer til stellet.

Men du får ikke medhold i din klage, hvis:

  • Brillestellet knækker, fordi det har lidt overlast
  • Brillerne klemmer over næsen eller bag ørerne
  • Glassene revner, fordi du f.eks. har tabt brillerne eller lignende
  • Du ikke kan vænne dig til briller med flerstyrkeglas (glidende overgang)