Hemmeligheden til at få dit barn til at falde i søvn jun04

Tags

Related Posts

Share This

Hemmeligheden til at få dit barn til at falde i søvn

I denne blogpost ser vi nærmere på, hvordan du nemmere får dit barn til at falde i søvn (læs om søvn her) i sin juniorseng. – For en hurtig søgning på internettet vil med sikkerhed vise i kommentarer i web fora og diverse blogposter fra hundredevis af forældre, som er frustrerede over deres børns sovevaner. At være en god forælder er en kunst, hvor der ikke er nogen præcis og utvetydig manual til, hvordan du bedst får dit barn til at udvikle sig – og også falde i søvn. Hvert barn er noget helt særligt, og de faktorer, der kan påvirke deres søvnproblemer er også forskellige. Dog er der nogle generelle regler, som du kan følge for at få dit barn til at sove nemmest muligt.

Hemmeligheden til at få dit barn til at falde i søvn 2Implementer en soverutine før dit barn skal sove

Kroppen har sin egen måde til at vide på, når det er tid til at sove, og når det er tid til at være vågen og opmærksom. I gamle dage var det solen, der gav dette signal. Hvis solen stod på himlen, så var det tid til at være oppe og opmærksom. Uden solen på himlen var det tid til at hvile sig og sove. I dagens moderne industrielle og globaliserede verden er dette ikke længere relevant. Derfor bør du have en måde at minde dit barns krop på, at det er tid til at gå til ro.

Det kan du blandt andet gøre ved at have en særlig rutine, som du kan gå igennem sammen med dit barn hver aften, før han eller hun skal sove. Hver aften på samme tid skal du udføre den samme rutine. Børnepsykologer vurderer, at en 30-40 minutters rutine, som blandt andet inkluderer et bad, er tilrådeligt.

Sengetid kunne lyde som havbølger der slår ind mod kysten, eller det kunne være en lav rumlen, som også kunne hjælpe med at gøre dit barn træt. Godnathistorier vil ikke kun gøre dit barn afslappet, men vil også styrke barnets tilknytning til forældrene. Ved at gøre dette konsekvent hver dag, kan du vænne dit barn til at falde i søvn hen imod slutningen af ​​rutinen.

Nogle af de mange fordele ved en juniorseng

Hvis dit barn ikke er afslappet, vil han eller hun helt sikkert ikke være i stand til at falde i søvn. Sørg derfor for, at dit barn er helt komfortabelt, når han eller hun skal prøve at falde i søvn.

En juniorseng til dit barn bør også passe til dit barns behov. Således kommer juniorsenge i mange varianter, så det er helt afgørende at vælge den rigtige for dit barn til at få en god nats søvn i. I en alder af tre til fire år kan børn lide at lege mere og også gerne vildere, og derved er de mere udsat overfor forskellige uheld. Overvej således om højden af dit barns junior​​seng kan udgøre en risiko for din lille barns sikkerhed. Hvis dit barn bevæger sig meget rundt i søvne, kan en sengehest helt sikkert være en god ide at investere i.

Mange juniorsenge har også skabsplads under sengen. Det betyder, at du måske kan spare plads i dit barns værelse til alt hans eller hendes legetøj, som bare kan lægges under sengen. Hvis du har købt sengen i samråd med dit barn, og dit barn har fået den seng, som han eller hun virkelig gerne ville have, så kan dit barn selv se frem til at sove i sin seng hver nat.

Når dit barn ligger og skal sove i sin juniorseng, bør du da sørge for, at der er korrekt belysning i værelset, så dit barn nemmere kan falde i søvn. For lidt lys og for mørkt kan skræmme dit barn; for stærk belysning og lyset kan afholde dit barn fra at falde i søvn. Husk også på at et uskyldigt udseende billede eller maleri kan se meget anderledes ud i den dårlige belysning. Overvej derfor om dit barn kan føle dig utrygt, især hvis han eller hun har en god fantasi.

Endelig kan du sørge for, at madrassen til dit barns juniorseng er ren og har det rigtige sengetøj og sengelinned fremme, som lugter beroligende og derved kan hjælpe dit barn med at falde i søvn.

På trods af at forskere ikke er enige om det nøjagtige formål med at sove, eller hvad der egentlig sker i hjernen under søvn, så er alle helt enige om, at søvn er helt kritisk for menneskers psykiske velbefindende. Vedvarende søvnløshed kan i sidste ende føre til depression, angst og andre følelsesmæssige problemer.

Derfor er det også forældrenes ansvar at prioritere søvn højt, da det er en væsentlig bestanddel af dit barns overordnede helbred, ligesom kost, tandpleje og fysisk aktivitet er. Når dit barn har problemer med at vågne om morgenen og er søvnig hele dagen, er deres nattesøvn sandsynligvis utilstrækkelig. Dette kan skyldes, at sengetiden er for sen eller at barnet sover dårligt, fordi det ikke er afslappet nok om natten. Heldigvis kan du afhjælpe sådanne problemer ved at skabe et behageligt sovemiljø for dit barn samt ved at implementere forskellige soverutiner før sengetid.