Hvad er et minilån? nov18

Tags

Related Posts

Share This

Hvad er et minilån?

Et minilån er et lån, der har en løbetid på 3 måneder eller derunder, samt har et lånebeløb fra 500 kroner til 10.000 kroner. Når du optager et minilån, stiller du ikke sikkerhed for lånet. Det betyder, at lånets renter og gebyrer bliver høje. Derved bliver minilånets ÅOP – årlige omkostninger i procent – også høje. Du kan optage et minilån over internettet enten fra en smartphone, computer eller tablet. De fleste kan optage et minilån på under en time. Det betyder, hvis du har brug for hurtige penge, at minilånet kan være det rette for dig. Du er altså uafhængig af tid og sted, fordi du ikke skal ned i en bank på et geografisk sted på et bestemt tidspunkt. Derudover bestemmer du helt selv, hvad du bruger et minilån til, da minilånet er et forbrugslån. Du kan underskrive låneaftalen online med dit NemID. Det gør låneansøgningen hurtig, nem og enkel.

Kan du få et gratis minilån?

Du har faktisk mulighed for at optage et gratis minilån. Det kræver dog, at du hurtigt kan betale pengene tilbage. Tag ikke fejl. Hvis først fælden klapper, så kan det blive rigtigt dyrt. Men så længe du betaler lånet tilbage til tiden vil det være gratis. Du kan låne penge gratis over internettet af følgende udbydere:

Trustbuddy: Trustbuddy tilbyder dig, at du kan låne 5.000 kroner gratis i 14 dage. Trustbuddy tjener penge på de kunder, der ikke når at betale deres gratis lån tilbage. Derfor skal du være meget opmærksom på at betale minilånet tilbage i denne situation. Det kan blive rigtigt dyrt, hvis du ikke får betalt lånet hurtigt tilbage.

Vivus: Hos Vivus kan du låne på til 4.000 kroner gratis i 30 dage, først gang du låner penge hos dem. Vivus tilbyder denne service til nye kunder, så de kan prøve deres produkter. Vivus håber derved på, at kunden kommer tilbage for at låne flere penge på et senere tidspunkt.

Kvikautomaten: Hos Kvikautomaten kan du låne op til 3.000 kroner gratis i 30 dage. Du kan også få dette lån som et SMS lån.

Hvem optager et gratis minilån?

Et eksempel på en person, der optager et gratis minilån, vil være en studerende sidst på måneden. Her kan kontoen være helt tom, fordi der skulle være råd til bøger, mad, husleje m.m. Der er måske 2-3 dage til, at SU’en og eventuelt lønnen kommer ind på kontoen. Derved kan den studerende låne penge gratis, fordi han eller hun kan betale lånet tilbage med det samme, når han eller hun får SU og/eller lønnen ind på kontoen igen. Det handler altså om, at du meget hurtigt kan betale lånet tilbage, så du ikke risikerer, at du skal til at betale meget dyre renter og gebyrer for lånet.

Kan du optage et minilån på trods af RKI?

Der er rigtigt mange danskere, som søger efter et lån på internettet, selvom de er registreret i Ribers Kredit Information. Når du er registreret i RKI, er du officielt stemplet som en dårlig betaler, fordi du skylder penge væk til andre kreditorer. Dette kan pengeinstitutterne hurtigt se. Pengeinstitutterne tør derved ikke at udlåne dig penge, fordi risikoen er for høj. Pengeinstitutterne tror simpelthen ikke på, at du kan betale lånet tilbage. Når et pengeinstitut udlåner penge leder de efter sikkerhed for deres penge og efter en lav risiko.

I og med at der er tale om et minilån, stiller du ikke sikkerhed for lånet (detaljer her). Hvis du derfor er registreret i Ribers Kredit Information, så vil der være en meget høj risiko og ingen sikkerhed for pengeinstituttet. Derfor skal du ikke regne med, at du kan optage et minilån i din nuværende situation. Du bør faktisk heller ikke optage et lån. Du skal tænke på, at du er en gældsramt person. Hvis du optog et minilån, ville du med meget høj sandsynlighed ikke kunne betale lånet tilbage til tiden. Derved ville du blot optage endnu mere gæld med endnu flere renter og gebyrer. Det ville bestemt ikke gavne din økonomiske situation. Du bør derimod have fokus på, hvordan du kan komme af med din gæld, fremfor at optage mere.