Tags

Related Posts

Share This

Hyggelige juleaktiviteter for dig og familien

Inden julen er ved at være helt over os, så håbede jeg på, at jeg kunne nå at inspirere dig til, hvad du og familien kan lave for at komme i julestemning.

Jeg er nemlig selv en meget stor juleentusiast, eller som min mand ville kalde mig, en nisseplage. Jeg elsker alt der har med jul og gøre, og lige fra starten af oktober står den på juleri hjemme hos os. Jeg gør simpelthen alt, hvad jeg kan for at komme i julestemning, og selvom det ikke kræver alverden, så tænker jeg at det ikke kan skade, at gøre den ekstra indsats.

Nå, jeg skal ikke trække ventetiden ud længere. Her kommer mine råd til, hvordan du kommer i større julestemning.

Byg et julepuslespil sammen

Julen skal bruges med familien, uden alverdens gadgets der bare forvirrer mere end de gavner. Et helt traditionelt puslespil, med et julemotiv, er super godt til at få stemningen i vejret. Inde på Billigepuslespil.dk sælger de nogle super hyggelige julepuslespil, som jeg igennem årene har købt rigtig mange af.

Tag på julemarked

Julemarkeder er super hyggelige at gå rundt på. Her (og på fest365.dk) kan i finde noget spændende julepynt, gøre et godt indkøb og slutte dagen af med lidt glögg og nogle æbleskiver. Det er super hyggeligt og hele familien kan være med. Der findes mange fine steder i Danmark, men har i mod på at opleve noget lidt større, så findes der nogle KÆMPE store og gennemførte julemarkeder syd for grænsen. Lav en hurtig søgning på google i stil med denne “Best christmas markets in Europe” og så vil du have rigtig mange gode muligheder at vælge mellem.

Køb en jule cd eller lav en afspillingsliste på youtube

Julemusik er simpelthen nødvendigt, hvis julestemningen skal komme frem. Vi har igennem årene købt en god bunke  julecd’er men i denne moderne tid, er youtube et rigtig godt sted at starte. Jeg ville personligt lave en lang youtube afspillingsliste med alle mine yndlings julesange og så bare lade den afspille lidt tilfældigt.

Husk julekagerne

Hvis du for alvor skal i julestemning, så skal du mindes om din barndom, hvor julen bare var så meget større og hyggeligere. Den bedste måde at mindes dette på, er gennem lugten af brunkager, pebernødder eller lignende julekager. Vi sørger altid for at have nogle julekager stående, for julen er måneden, hvor vi alle må synde og hygge os og det gør vi bare rigtig godt med julen bagværk.

Følg med i en julekalender

Selvom du måske har set Pyrus, The julekalender og Jul på vesterbro så mange gange, at du kan alle replikkerne uden ad, så hører det altså bare til julen, at vi følger med i en julekalender som lige så stille tæller ned til den store aften. Hvilken julekalender du ser, er selvfølgelig op til dig. Der findes rigtig mange gode, ældre julekalendere, hvor især pyrus har været et stort hit hos os. Men også de nyere julekalendere som Tvillingerne og julemanden, jul i valhal og Jesus og Josephine  er faktisk kanon gode julekalendere for hele familien. Vælg en som i alle, hver aften, skal sidde og følge med i. Det er både super hyggeligt, men også en rigtig god måde at lade op til juleaften på.

Hold en julefrokost for familien

Her taler vi ikke om en druk julefrokost som du og kollegaerne er berømte for, men en julefrokost, hvor familien og måske de nærmeste venner samles for at nyde et godt måltid og et lille glas vin. Sørg for at alle gæster har en pakke med, så i kan lege en god omgang pakkeleg. Husk nu bare, at børnene også skal være med, så gør det nu ikke for vildt og frækt. Kan i holde en god tone, vil børnene syntes det er kanon hyggeligt og i vil alle få en kanon hyggelig dag, også dagen efter.