Julen er hjerternes fest okt25

Tags

Related Posts

Share This

Julen er hjerternes fest

Når dagene bliver kortere, vejret koldere og lysene på gågaden skinner stjerner og hjerter på et tæppe af gran, så ved man, at det snart er tid til at holde jul. Vinduerne hos bageren lokker med duften af nybagte godter, og tanker ledes hen på julehygge med gløgg, pebernødder og brunkager.Indpakket julegave ligger under juletræ

Sådan er det at nærme sig julemånederne i Danmark. Børn og voksne varmer sig ved tanken om hygge, samvær og lækker mad. Hjemmene stråler af juleglæde, og kagedåserne står på køkkenbordet og venter på at blive fyldt. Vi ved alle, at julen kan være en stresset tid. Der er stuer, som skal pyntes. Der er gaver, som skal købes, og der er events, som skal arrangeres. I vores travle liv, kan det svært at nå det hele, og hvad enten du er til en gammeldags jul med hjemmelavet julehygge med gløgg, pebernødder og brunkager, eller foretrækker den mere bekvemme version, hvor de fleste ting købes færdiglavede, findes der en jul, som opfylder behovene hos de fleste familier.

Den danske tradition er julehygge med gløgg, pebernødder og brunkager

I efterhånden mange generationer har julehygge med gløgg, pebernødder og brunkager været et højdepunkt, som vi ønsker at dele med venner, familie og kærester. Det er tiden, hvor der sættes pris på lækre mundgodter, varme drikke og samvær med dem, som man holder af. Det er tiden til at glæde sig over, hvor skønt det kan være at sidde inde, når vejret udenfor er koldt og trist. Det er jul i Danmark, og vi samles omkring de fine borde, som bugner af lækker mad og søde godter.

Har man været til julearrangementer hos bedsteforældrene, har man sikkert oplevet den hjemmelavede version af julehygge med gløgg, pebernødder og brunkager. Køkkenet dufter og kagedåserne bugner af de småkager, som vi allerbedst kan lide. Det kan være tidskrævende at skulle bage sine småkager selv, men på den anden side kan det nemt gøres til en aktivitet, som hele familien kan være med til.

Lav en søgning på nettet, eller få bedsteforældrenes opskrift, og lav en liste med de ingredienser, som du skal bruge for at skabe din helt egen hjemmelavede jul. Tag en tur i supermarkedet, og lad børnene være med til at hive de spændende produkter ned fra hylderne. Afsæt en dag til bagning og hygge, og lad familien samles omkring det hyggelige julebord. Børnene vil synes, at det er sjovt at være med i hele processen, og hvad der før måske synes at være tidskrævende, er blevet til en dag, hvor samvær og familiehygge har været i fokus.

Julehygge med gløgg, pebernødder og brunkager til dem der har travlt

Har man ikke tid eller mulighed for at springe ud i hjemmebag og egen gløgglavning, er det ikke noget problem at købe det hele i byen. I byens butikker bugner hylderne med produkter og pynt til jul, og at købe det hele færdiglavet kan være en nem og velsmagende måde at klare sine forberedelser til julehygge med gløgg, pebernødder og brunkager på. Du kan finde test her:

Der er mange, som ved, at det kan være en besværlig process at skulle fremstille hjemmelavede klejner. De skal bages, de skal koges, og der er meget, som kan gå galt. I vores tid er det heldigvis ikke noget problem. Der er masser af producenter, som laver sprøde og lækre klejner, som du kan glæde dig selv og dine gæster med. Gløggen i butikker kan også nemt og hurtigt få et ekstra kick, hvis du tilføjer lidt ekstra krydderier og eventuelt en smule af en god rom. Der er ingen, som kan gætte sig til, at det hele er købt, og du for gaven at kunne bruge mere tid med de mennesker, som du holder af, når det er tid til julehygge med gløgg, pebernødder og brunkager. Du kan læse mere om alt relateret til julen på juleliv.dk.