Tags

Related Posts

Share This

Mad som børn ikke kan lide

Der findes ikke en bestemt spise, som børn ikke kan lide.

Du har vel medsikkerhed været i en situation hvor du har brugt tid på at lave mad – hvortil barnet siger: ”adr, det kan jeg ikke lide…”

Du er ikke den eneste…

Der har derfor været en del forsikring omkring dette, og du kan sagtens lære dit barn at spise alt.

Faktisk viser det sig at kulturen og det miljø dit barn omgås har størst betydning. Der er altså intet i vejen med den mad, som du laver.

Vi har samlet 4 råd, som an hjælpe dig med at få rettet op på dit barns holdning. Det er rettere sagt regler. Regler lyder bare ikke sjovt for et barn – derfor synes vi at du skal få disse ’regler’ til at fremstå som noget godt. Du kan på jeres opslagstavle skrive de 4 regler ned – her er det vigtigt at barnet er en del af det. Måske kan du få barnet til at lave en kollage sammen med dig, hvor I sammen skriver de 4 regler ned? Du kan også selv tilføje nogle. Princippet er bare at have madregler.

  1. Man må godt sige, at der ikke er mad man ikke kan lide – man får bare ikke sodavand, slik o. lign i stedet for
  2. Barnet bestemmer maden 1 gang om ugen – ikke usund. (aftal gerne dette nogle dage før – så kan barnet se frem til det)
  3. Man kan ikke få noget andet end det der er serveret
  4. Man skal smage minimum 2 bidder af maden
  5. ? – tilføj selv flere. Ikke for mange.

Har du også prøvet, at inddrage barnet i din madlavning? Det virker i mange tilfælde. Når barnet selv ser hvordan maden er lavet, så kan barnet ofte bedre lide det. Barnet har altid en positiv indstilling til det han eller hun selv har lavet – det er vigtigt du bibeholder den indstilling og roser barnet for sin madlavningsevner.

Du bør virkelig også undgå konflikt. Det kan ikke undgås, at du kommer ud for en dag hvor barnet ikke er stemt for din mad. Undgå her konflikt. Ikke skæld ud. Ikke sig, ”det smager godt. Du kan godt lide det”. Du kan ikke tage kontrollen over barnets positive indstilling. Forsøg i stedet at få barnet i godt humør med andre møder. Pas på med at giv en belønning for at spise op – det er ikke smart.

Har du et mindre barn, som er kræsen? Hvad med at inddrage lege? Du kan nemt gøre det. Det eneste du skal investerer i, er nogle få hundredekroner legemad. Ikke rigtigt mad. Legemad altså. Det er mad, lavet af træ – eller det forestiller hvert fald mad. Prøv at læg et besøg forbi Babytoys.dk og se deres udvalg af legemad.