Mange danskere flytter fra de gamle a-kasser til nye a-kasser for at spare penge mar02

Tags

Related Posts

Share This

Mange danskere flytter fra de gamle a-kasser til nye a-kasser for at spare penge

At skifte a-kasse har for mange været noget man ikke gjorde og man følger som regel sin arbejdsgiver når de siger hvilken a-kasse de vil anbefale til en. Samtidig har systemet med a-kasser også ændret sig over mange år, og nu står det frit til for arbejdstageren at vælge hvilken a-kasse man vil være medlem af, og sådan har det ikke altid været.

Førhen skulle man være medlem af en bestemt a-kasse når man havde det ene eller det andet arbejde, men det er ophævet og nu kan man selv vælge hvilken a-kasse man vil være medlem af. Mange danskere flytter fra de gamle a-kasser til nye a-kasser for at spare penge, og det er der også en god grund til at gøre. Der kan nemlig spares mange penge ved at skifte sin nuværende a-kasse ud med en ny a-kasse, det handler om hvilken man er medlem af nu og hvem man gerne vil være medlem af i fremtiden.

Hvorfor skifte sin gamle a-kasse ud med en ny?

Der kan være mange forskellige grunde til at skifte a-kasse, og det kommer helt an på hvilken situation man står i. Først og fremmest er der mange som skifter a-kasse hvis de også skifter branche, hvilket der ikke er mange der gør i dag. Vælger man at skifte branche, kan det også være en god ide at skifte a-kasse, da mange af a-kasserne beskæftiger sig med en bestemt branche, og derfor kan der være mange fordele ved at skifte a-kasse.

Den helt store grund til at skifte sin gamle a-kasse ud med en ny a-kasse er at man kan spare mange penge på at gøre dette. Kigges der på den billigste og den dyreste a-kasse i Danmark, er der en forskel på over 1.000 kr. på disse a-kasser hvilket er mange penge i længden som man kan spare. En anden stor grund til at skifte a-kasse og som ligger sig op af det med at spare mange penge, er hvis man vælger at skifte fra en faglig a-kasse til en tværfaglig a-kasse (læs fx. mere om Krifa og Frie Funktionærer).

De faglige a-kasser er som regel noget dyrere da de beskæftiger sig med en enkelt eller to brancher og derfor ikke kommer bredt ud, og det gør de tværfaglige a-kasser. Man har ret til at vælge lige den a-kasse som man gerne vil være medlem af, og det gælder både når man er i arbejde og når man går ledig. Der kan dog være enkelt gange hvor loven går ind og siger at man skal skifte a-kasse, og det gælder især hvis man går fra at arbejde i et firma til at være selvstændig. Det vil sige at man går fra at være lønmodtager til at være selvstændig, og derfor skal man også skifte a-kasse som passer til ens nye erhverv.

Hvordan skifter man a-kasse?

Mange danskere flytter fra de gamle a-kasser til nye a-kasser for at spare penge, men der er også mange danskere som egentlig ikke ved at man kan skifte og i sidste ende hvordan man egentlig skifter a-kasse. Det er muligt at skifte a-kasse med en dags varsel hvis man er lønmodtager, er man selvstændig kan man forvente en noget længere varsel.

Det er meget simpelt at skifte a-kasse i Danmark, det eneste man skal gøre er at finde den a-kasse hvor man gerne vil være medlem og her udfylder man så en ansøgning med personlige og arbejdsmæssige forhold. Denne indsender man til den nye a-kasse som så står for alt det praktiske i forbindelse med overflytningen, og indenfor få dage modtager man en bekræftelse på sit nye medlem.