Mercedes-Benz E-klasse – Vælg dine køreassistenter okt19

Tags

Related Posts

Share This

Mercedes-Benz E-klasse – Vælg dine køreassistenter

Der findes et hav af standard- og ekstraudstyr til de nye Mercedes-Benz E-klasse biler. De er på hver deres måde med til at forbedre køreoplevelsen og sikkerheden for chaufføren og medpassagererne i bilen – her skal vi kigge på nogle af de mange muligheder.

Det er de færreste billister, der træder hurtigt og hårdt nok på pedalen, til at nå at standse bilen helt, hvis man skulle komme ud for en ulykke. Bremseassistenten BAS registrerer, når føreren foretager en nødopbremsning, og den forøger derefter bremsestykket på brøkdele af et sekund, så bremselængden forkortes. Dette sker ved, at bremseassistenten kontrollerer, hvor hurtigt der trædes på bremsepladen. Hvis ikke der trædes så hårdt på pladen, vil bremseassistenten ikke hjælpe til, da den vil registrere, at der er tale om en normal opbremsning, der ikke danner grundlag for en farlig situation. På et eller andet tidspunkt vil bremsebelægningen på for- og bagakslen blive slidt ned og bør udskiftes. Derfor vil man også kunne finde en advarselsindikator for bremsebelægningsslid i instrumentdisplayet, der kan informere føreren om dette. Det er vigtigt at udskifte belægningerne, da det i sidste ende kan være med til at redde liv.

Hvis bremseassistenten ikke har været tilstrækkelig i en farlig situation, og ulykken er indtruffet i form af en alvorlig frontalkollision, vil bremsepladen automatisk blive bevæget fremad og fastholdes i bremsepositionen. Derved kan man forhindre, at pedalerne vil rage ud i fodrummet, så risikoen for kvæstelser vil mindskes.

Hvis man skulle komme ud for en kritisk situation, når man kører bil, kan det elektroniske stabiliseringsprogram ESP modvirke, at man skrider ud. Det fungerer ved, at systemet foretager et målrettet bremseindgreb på enkelte hjul. Systemet er med til at gøre det mærkbart nemmere for føreren at holde sin vognbane ved kraftige vindstød fra siden.

En anden smart feature ved den nye E-klasse fra Mercedes-Benz er kørelysassistenten. Den tænder eller slukker automatisk for nærlyset afhængigt af, hvordan lyset er i bilens omgivelser. Systemet kommer i særdeleshed chaufføren til gode, når lysforholdene skifter hurtigt – når man for eksempel kører ind eller ud af en tunnel eller parkeringskælder. På den måde kan systemet aflaste føreren ved mange forskellige køresituationer. Når du så allerede er kørt ind i parkeringskælderen og har fundet en plads til din bil, kan den elektroniske parkeringsbremse være nyttig. Bremsen deaktiveres igen ved igangsætning. Det er enkelt og sikkert at betjene den med et håndtag under lyskontakten i bilen. Den aktiveres eller deaktiveres automatisk i visse situationer for at øge komforten og sikkerheden yderligere for føreren af bilen.

En anden lille nyttig tilføjelse er visningen af status for seler på passagersæderne i kombiinstrumentet. Statusindikatoren fortæller føreren, om passagererne på bagsæderne har spændt deres sikkerhedsseler. Multifunktionsdisplayet i kombiinstrumentet viser, hvor mange af sikkerhedsselerne, der er sat i deres respektive selelåse på bagsæderne.

Hvis du kører i et område, der er meget befærdet af fodgængere, der kan risikere at krydse vejen i tide og utide foran din bil, er fodgængerbeskyttelsen med aktiv motorhjelm en kærkommen ven. Motorhjelmen kan nemlig løftes op i det bagerste område i bestemte situationer, hvis en fodgænger støder frontalt sammen med bilen. Derved opstår der en større afstand til aggregaterne i motorrummet, og det skaber en ekstra deformeringszone, der kan mindske risikoen for kvæstelser hos fodgængerne.

Der findes mange ekstraudstyrspakker til Mercedes-Benz’ nye E-klasse biler, der omhandler sikkerhed. Dette er blot nogle af de mange udstyrspakker, som Mercedes-Benz tilbyder med deres biler. Derudover findes der mange andre pakker, der forbedrer interiør, eksteriør eller det omfattende multimedie- og navigationssystem, som også kommer med bilerne. Alle udstyrspakkerne er på hver deres måde med til at forsøde køreturen for chaufføren, og de findes i mange udformninger, så der er noget for enhver smag. Læs mere om standard- og ekstraudstyr til Mercedes Benz E-klassen her.