Optakt til Giro d’Italia: Quintanas ”mission impossible” starter i Italien apr27

Tags

Related Posts

Share This

Optakt til Giro d’Italia: Quintanas ”mission impossible” starter i Italien

Årets Giro d’Italia bliver den hundrede udgave af 3 ugers løbet, og det vil finde sted fra den 5. til den 28. maj.

I forbindelse med jubilæet skal rytterne igennem en særligt-designet rute, som begynder i Sardinien og fortsætter til Sicilien for da at bevæge sig nordpå, hvor den har afslutning i Milan.

Ruten byder kun på 2 tidskørsler men adskillige bjergetaper, hvilket forventes at udgøre en fordel for favoritten, Nairo Quintana.

Vi giver dig et overblik over, hvad du kan forvente dig af dette Giro d’Italia. Hvem kan udfordre Quintana? Hvilke upcoming-ryttere kan overraske? Kan Quintana formå at vinde både Giroen og Turen?

Nairo Quintana: Sigter efter 3 Grand Tour-sejre

Den bjergglade colombianer, Nairo Quintana, vil forsøge at udrette det umulige: Nemlig en sejr i hver af de 3 Grand Tours (Giro d’Italia, Tour de France og Vuelta a España).

Særligt kombinationen af Giro d’Italia og Tour de France, mener mange cykeleksperter at være for fysisk krævende en opgave. Således udtalte Spaniens egen cyckelstjerne, Alberto Contador, tidligere på året: “Froome kommer til Touren i topform, men Nairo (Quintana, red.) tager en risiko.”

Kun tiden vil vise om Quintana kan udholde både Giroen og Turen. Men idet Giroen kommer først, ændrer det ikke på det faktum, at han her er klar favorit. Derfor vurderer sportssiden, bet365, som har cykelnyheder og spilletips, ikke overraskende, at colombianeren har de bedste chancer. De giver ham således odds 2,00.

8626427670_da68fd2435[1]
Nairo Quintana” (CC BY-SA 2.0) af nuestrociclismo.com

Quintanas måske største konkurrent: Vincenzo Nibali

Italiens egen Vincenzo Nibali er forsvarende vinder af Giro d’Italia.

Nibali skiftede i denne sæson til holdet, Bahrain-Merida, som han imidlertid kun opnåede en 26. plads med i Tirreno-Adriatico, som Quintana endte med at vinde.

Men måske i kraft af hans hjemmebanefordel, har Quintana udtalt, at Nibali udgør den største trussel for hans Giro-sejr.

Dette afspejler sig også i bet365’s odds. De giver nemlig Nibali de næstbedste vinderchancer med odds 6,00.

27102289474_37a6cb696a[1]Vincenzo Nibali, un uomo straordinario!” (CC BY 2.0) af CiclismoItalia

Der er næppe nogen tvivl om at Italiens andet gode bud, Fabio Aru, ville have gjort alt for at stille op til Giro d’Italia. Som nævnt starter årets udgave på øen, Sardinien, hvilket er Arus hjemstavn. Men grundet en knæskade har Aru desværre måtte melde fra.

Til slut er der hollænderen, Steven Kruijswijk, som var utrolig tæt på at vinde sidste års Giro. Kun en sammenstød på den 19. etape forhindrede dette i at gå i opfyldelse. Kruijswijk forventes at forsøge at tage revanche i år, og med odds 7,50 vurderer bet365, at han har gode chancer for at udfordre Nibali og måske endda Quintana.

Nytilkommerne: Thibaut Pinot og Tejay van Garderen

I år vil vi se en række profiler, som ikke tidligere har deltaget i Giroen. Blandt disse er franskmanden, Thibaut Pinot. I 2014 sikrede han sig en 3. plads i Tour de France. Men siden da har han haft problemer med at levere lige så fornemme resultater.

Han bør dog ikke afskrives ved Giroen, og bet365 giver ham da også odds 15,00.

En anden ny profil i Giro-sammenhæng er amerikaneren, Tejay van Garderen. Han har ligeledes oplevet et par skuffende resultater ved Tour de France. Dette har resulteret i, at han i år udelukkende fokuserer på Giroen. Her tildeler bet365 ham odds 34,00.