Tags

Related Posts

Share This

Sådan arrangerer du en rigtig mandeaften

Ok, ok, ok – det er mandeaften-tid. Så hvad skal den stå på? Der skal være noget lækkert at spise og noget lækkert at lave. Der skal være kød, der skal være drikkevarer, der skal være spil/gaming og der skal være en nogenlunde plan for efterfesten. Derfor har mine kammerater og jeg samlet den stilede guide til en mandeaften her.

 1. Mandedrinks

Hvad skal der være at drikke? Vi har to cases. Alkohol eller ikke alkohol. Til alkoholsaftener skal der være noget herresprut. Eller måske skal der lige præcis IKKE være det. Se det som jeres undskyldning for at drikke ironiske tøsedrinks. Også selvom i nok finder ud af, at de typisk kan smage alt for godt. Vi har nogle favoritter til herreaftensdrinks, som hverken er tøsede eller så mandige, at man kompenserer for noget.

FLOATEREN: Du skal bruge

 • Whisky/Scotch/Bourbon
 • Root Beer eller ginger beer
 • En flødeis, I kan blive enige om

Du smider bare din is ned i bunden af et højt glas og så den mængde whisky, du vil have i. Så topper du den med ginger eller root beer. Det er en enkelt drink, der smager af lækkerhed.

DONKEY KONG: Du skal bruge

 • Pisang Ambon
 • Malibu
 • Ananasjuice eller ananassodavand
 • Knust is eller isterninger

Den her er en klassiker til vores gameraftener. Du tager et stort glas. Halvdelen fylder du med knust is, malibu og pisang ambon, og så topper du bare op med ananasjuice eller ananassodavand. Den smager af Donkey Kong!

Ellers er tøsedrinks også en klassiker til at bringe stemningen op i det allerhøjeste. En simpel Google-søgning på ’girly drinks’ er et godt sted at starte.

Hvis I ikke skal have alkohol, så er vi altid tilbøjelige til eksotiske sodavand. Guarana antarctica, root beer, ginger beer osv. Men generelt er det vigtigt med alkoholen, så det er selvfølgelig en begrænsning, du skal være opmærksom på.

 1. Mandemad

Der skal være kød. Og til kødet skal der være en slags fritter eller kartofler. Og til det skal der være sovs. Og hvis der skal være grønt til, så skal det pakkes ind i bacon. Så kan I leve sundt resten af året.

Oftest vælger vi kødet efter, hvad der er på tilbud. Og til det bruger vi den her side, der har en oversigt over kød på tilbud. Det skal være lækkert, og der skal være protein i.

 1. Mandemusik

Der skal høres noget tungt. Om I er til metal, drone eller techno, så skal det være hårdt. En spotify playlist search på heavy burde klare det. I kan eventuelt starte med at lave en collaborative playlist på Spotify inden festen løber af stablen. Et forslag kan eksempelvis være at hver af jer står for at dække et årti med en halv times musik. Afhængigt af hvor mange I er kan i variere mængden af årtier eller den tid, årtiet skal vare. Så slipper i også for at høre den nyeste popmusik igen og igen.

 1. Druklege – FIFA drukleg

Gaming-druklege er i høj kurs blandt tørstige mænd verden over. First person shooters med multiplayer eller FIFA er klare klassikere. Men hvordan gør man dem til en solid drukleg? En mandeaften har brug for regler, da vi jo er konkurrencemennesker.

Vi plejer at opdele i mængder af tårer. Vi plejer at bruge FIFA med disse meget simple regler i et co-op system, hvor man spiller to på hvert hold.

En tår:

 • Modstanderredninger
 • Boldtab

To tårer:

 • Skud ved siden af mål
 • Begået frispark

Fem tårer:

 • Modstander scorer + en tår for hvert mål, der er scoret i kampen hidtil
 • Gult kort

Bund:

 • Tabere bunder. Vinderholdet må udgivet to gange fem tårer til folk, der ikke spiller
 • Rødt kort
 • Begået eller brændt straffespark

 

 1. Post-mandeaften bytur

Afgørende for aftenens totale succes er en enstemmig plan for den efterfølgende bytur. Så mange som muligt skal med og I skal afstemme om den står på bar/bodega eller klub. Det er klart vores erfaring, at de bedste mandeture er med bajer, smøger og terninger på bodegaer. Her kan I sidde ned og være upassende sammen i stedet for at stå og spejde håbløst efter kvinder i baren.