Sammensæt et moderne, nyt badeværelse dec14

Tags

Related Posts

Share This

Sammensæt et moderne, nyt badeværelse

Hvis du føler, at det kan være en uoverskuelig opgave at sammensætte et flot, nyt badeværelse, er du ikke den eneste. Badeværelsesmoden er svær at følge med i, fordi der er så mange komponenter, der skal være rigtige for at være med på moden. Toilettet skal være i den helt rigtige form. Brusekabinen skal være indrettet på den perfekte måde og skal have den rigtige brusevæg. Gulvet skal være belagt med de rigtige klinker i den rigtige farve og med den lækre overflade. Skal håndvasken være hvid, grå, italiensk eller dansk? Derudover kan man spørge sig selv, om noget så simpelt som et gulvafløb overhovedet kan gøre en forskel? Der er rigtig mange valg, som skal træffes. I denne artikel hjælper vi dig med nogle af dem. Her kan du få et overblik over, hvad der er moderne, når det kommer til følgende spørgsmål:

  • Hvilken afløbsløsning skal man vælge til et nyt badeværelse?
  • Hvordan skal brusekabinen se ud, hvis man vil være moderne?
  • Hvad kan skabe et lyst og åbent rum?

Et nyt og flot badeværelse kan allerede starte ved dit gulvafløb

Det lyder måske en smule absurd, at gulvafløbet skal være en af de første ting på agendaen, men der er faktisk gode grunde til at prioritere det højt. Først og fremmest gør du jobbet en hel del lettere for dig selv, hvis du starter med at tænke på gulvafløbet. Hvis du først begynder at tænke på det, når du har installeret håndvasken, kan det vise sig at blive et meget upraktisk forløb.

Det første du tænker når du skal vælge gulvafløb, er sikkert, at det ikke må tage for meget opmærksomhed. Det kan være nemt med afløbet under håndvasken, men når man bevæger sig ind i brusekabinen, bliver det en smule sværere. Her skal man bruge en af de nye løsninger, hvis man vil slippe diskret væk med det. De helt nye danske gulvafløb findes som linjeafløb og hjørneafløb, der praktisk talt kan gemmes helt væk under en gulvflise. På den måde er det svært at se afløbet, selv hvis man kigger godt efter. Derudover er løsningen praktisk og nem at vedligeholde.

Find den perfekte brusekabine til det nye badeværelse

En af de klart vigtigste ting, når man kigger på badeværelset, er klart brusekabinen. Den fylder først og fremmest meget i rummet, men dernæst er det også et af de steder, vi befinder os mest i på badeværelset. Moden på området er klart, at brusekabinen ikke må fylde for meget for det blotte øje. Men hvordan løser man så det helt lavpraktisk? Brusevægge og brusedøre i glas kan gøre tricket her.

Hvis du vælger en brusevæg eller en brusedør i glas til brusekabinen, vil du hurtigt opleve, at det skaber en dejlig, lys stemning i rummet. Man plejer at sige, at sådanne effekter i badeværelset kan gøre mange af de andre møbler i  rummet pænere.

Et nyt badeværelse skal være åbent og lyst

Den vigtigste ting at påpege, når det kommer til, hvordan man gør badeværelset så moderne som muligt, er dog, at der skal meget lys ind. Ingen gider at komme ind i et mørkt og dystert rum. Sørg derfor at tænk over, hvordan du kan få mest lys ind i rummet. Her handler det for eksempel om at placere vinduerne, så de kan oplyse rummet. De må også gerne lyse ind i brusedøre- eller brusevægge i glas. Disse er nemlig fremragende til at sende lyset videre i rummet. Sidst kan man også med fordel bruse lyse farver, når man skal male i rummet. Kontrasten mellem det hvide og sorte har dog været meget moderne i de sidste par år, så vær ikke bange for at blande de to elementer, når du skal skabe et nyt badeværelse. Der er med andre ord masser af ting at tage højde for, men også masser af muligheder for at skabe det perfekte badeværelse. Nye moderne løsninger indenfor gulvafløb, brusevægge, flisemontering og indretning gør, at der altid er noget for enhver smag!