Signal Iduna Park – Et must see på din rejse okt12

Tags

Related Posts

Share This

Signal Iduna Park – Et must see på din rejse

photo-1550769839-670461c55ae3Kilde: Unsplash

Europa er fyldt med nogle af verdens mest kendte og ikoniske stadions. Fodboldkatedraler hvor legender har debutteret, slået igennem og trukket sig tilbage. Enorme konstruktioner hvor tårer er fældet og jubel er delt. Her får du et indblik i nogle af de største.

Bed fodboldfans nævne de største stadions på det europæiske kontinent, og de fleste kan nok ramme nogenlunde rigtigt med toppen af poppen. Camp Nou er dét største med en kapacitet på 99.354 tilskuere, fulgt af Wembley i London (90.000). Herefter vil mange sige Estadio Santiago Bernabeu, Allianz Arena og Parc de Princes. Men Europas tredjestørste stadion findes faktisk i Dortmund.

Signal Iduna Park

Signal Iduna Park, eller Westerfalenstadion i det sydlige Dortmund har en kapacitet på 81.359 og agerer hjemmebane for de tyske fodbolddarlings Borrussia Dortmund. Befinder du dig i det nordvestlige Tyskland, eller er du bare generelt fodboldfan, så er det uden tvivl turen værd at opleve. Især hvis billetter til kampene kan sikres. Klubben med otte tyske mesterskaber, fem DBF-pokaler og en Champions League titel, spiller hjemme foran nogle af verdens mest berømte fans, på en af verdens mest berømte tribuner.

Det antages at Dortmund med deres stærke transferstrategi og berømt ungdomsakademi på et tidspunkt vil føje flere titler til deres CV. Hvis man har fingeren på pulsen omkring diverse nyheder og betting tips, så ser man også at Dortmund med odds 7.50 en af favoritterne til at vinde det tyske mesterskab.  Fanbasen vokser også, da holdet er kendt for at spille offensivt og underholdende fodbold.

photo-1551388749-6b3478890d58Kilde: Unsplash

Die Gelbe Mauer bærer holdet frem

Die Gelbe Mauer (den gule mur) er den ene endetribune. Tribunen er udviddet til at kunne bære omtrent 25.000 tilskuere, altså lige omkring knap 31% af den totale kapacitet. Tribunen er Europas største målt på ståpladser og har en stor del af æren for, at Westerfalen Stadion rangerer så højt blandt de største stadions i Europa. Borussia Dortmund er en kæmpe klub, men det er alligevel imponerende for de fleste, at de formår at pakke flere mennesker ind, end Bayern München, AC Milan og Manchester United.

‘Muren’ sørger for en af de mest intimiderende hjemmebaneatmosfærer i verden. Uanset hvor rutineret man er, vil det altid give lidt myrekryb når 25.000 mennesker står i den ene ende og nærmest overskygger resten af stadion. Westerfalen blev opført helt tilbage i 1974, og seneste større renovation fandt sted i 2006. Så det er et stykke historie man træder ind på, som spiller eller fan, når stadion betrædes.

Der er ingen tvivl om, at Westerfalen skal stå højt på enhver fodboldfeinschmeckers to-do liste, når turen går rundt i Europa. Om det er Ruhr-derbyet mod Schalke 04, storkampen mod Bayern München eller enhver anden kamp du overværer, så det uden tvivl en oplevelse for livet at stå og skue mod den gule mur, alt imens de gul/sorte på grønsværen gør deres, for at underholde de vilde fans.

Det er en klar anbefaling, hvis det kan lade sig gøre en dag i dine rejseplaner og turen skal forbi vesttyskland!