Tags

Related Posts

Share This

Skal man vælge virtuel server eller webhotel

Når man har fundet på en god ide til en hjemmeside eller blog, så er der rigtige mange ting der skal undersøges, forberedes og klargøres i henhold til at siden bliver en succes, men den basale infrastruktur er noget af det første der skal på plads, for hvordan man end vender og drejer det, så skal man afgøre hvilket form for hosting af siden skal have.

Når man skal finde ud af hvilket webhosting som man skal have, så skal man først gøre sig klart om hvilket side det er, som man forventer at søsætte. For webhotellet kommer helt an på hvor mange besøgende, drift, sikkerhed, hurtighed og support som man gerne vil have.

De fleste ønsker jo at få trafik til sin side, og her er gælder en lov, og det er Google’s lov om hvad der er godt og hvad der er skidt, og valget af dit webhotel er en af disse parametre som Google har med i sin algoritme.

Så skal man vælge virtuel server eller webhotel i henhold til den gode side, for Google forventer at din hjemmeside svarer lynhurtig, og her både kan og er hosting den vigtige spiller på dit ”hold”.

Webhotel eller virtuel server?

Du ved sikkert allerede hvad et webhotel er, men det er dog ikke bare et webhotel, for man kan finde rigtig mange forskellige webhoteller i forskellige ydelse, pris og kvalitet.

Når man køber et webhotel så deler man hosting på en fælles server for rigtig mange webhoteller, hvilket især gør sig gældende for de billige webhoteller, hvilket der slet ikke er noget galt i, og som sådan er disse billige hoteller også rigeligt for 80-85 % danske hjemmesider og blogs. Problemet er bare ved deling, at hvis et par eller flere begynder at få meget trafik, har tunge apps og andet, så trækker det hastigheden ned på ens egen webhotel, hvilket vil give længere svartider. Som sådan kan du ikke gøre noget som helst ved det, udover at overveje om et billigt webhotel måske er for billigt, og om ikke den dyrere løsning med virtuel server eller kaldet vps, ikke er den helt rigtige løsning for dig.

For med en vps får du en server der kører i hukommelsen med de andre virtuelle servere, og disse anvender ganske vist de samme fysiske ressourcer, men er opdelt i ydelse, så de ikke belaster hinandens ydelse, hvilket jo i bund og grund stort set giver dig din helt egen server.

Hvordan afgør man hvilket webhotel man skal vælge?

Så nu du kender lidt til forskellen imellem det helt almindelige webhotel og virtuel server, så er du måske i tvivl om hvilket et, du skal vælge.

Hvis du vil lave en helt almindelig blog, hjemmeside eller familie træ som måske ikke får de store masser af besøgende væltende ind, så kan du sagtens vælge et af de billige webhoteller som Unoeuro, Webdomain, Meebox og andre udbyder til rigtig billige penge.

Hvis du derimod forbereder en affiliate eller stor hjemmeside i mere forretningsmæssigt brug hvor ydelse og hastighed er afgørende for den gode indtjening eller ej, så skal du overveje den dyrere løsning med virtuel server, hvilket du jo kan kan få ved f.eks. Meebox. Her kan du starte ud med det almindelige webhotel og så opgraderer til virtuel server når trafikken begynder at indfinde sig for alvor.

For ydelse og hastighed er netop årsagen til at vælge sin egen server, hvor du oplever den gode hastighed fremfor de mere gængse billige webhoteller, og samtidig er du selv herre over egen kodning på serveren, hvilket er en anden grundlæggende årsag til at vælge en virtuel server frem for et helt almindeligt webhotel.

Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved alting, og ulempen ved en virtuel server er at man skal vide lidt om hvad man gør, for opsætning, sikkerhedskopiering og sikkerhed står man som regel selv for. Det kan man selvfølgelig også vende om og sige er en fordel, men det er dog smag og behag alt efter ens tekniske kundskaber.