Start eventyret i Esbjerg Lufthavn! jul21

Tags

Related Posts

Share This

Start eventyret i Esbjerg Lufthavn!

Er du til majestætisk natur og bjergtagende udsigter, så er en rejse til det nordlige Skotland eller det sydlige Norge et perfekt valg til din næste ferie. Begge destinationer byder nemlig på helt fantastiske naturoplevelser.

Om det er de glitrende blå norske fjorde eller det skotske højlands grønne og vindblæste bakkedrag, så er der garanti for masser af smukke vandreture i helt eventyrlige omgivelser. Og eventyret er lige om hjørnet, du kan nemlig nemt og hurtigt komme afsted fra Esbjerg Lufthavn.

Din rejse til det skotske højland begynder i Esbjerg Lufthavn

Drømmer du om at opleve det storslåede skotske højland, kan du nemt begynde din rejse i Esbjerg Lufthavn. Herfra kan du nemlig flyve til direkte til Aberdeen, hvorfra der kun er små to timer videre med tog til Inverness, hvor højlandet starter.
Oplevelser skorter det ikke på, i denne allernordligste del af Skotland. Et af de mest berømte vartegn man kan besøge, er naturligvis Loch Ness søen. Her lever den fascinerende og omdiskuterede myte om søslangen Nessie i bedste velgående. Med sine 226 meters dybde, har søen bestemt også potentialet til at gemme på uforklarlige naturfænomener!

Der er mange forskellige måder at opleve Loch Ness på, både på egen hånd eller som en del af en organiseret udflugt. For eksempel kan man leje cykler i Inverness og nyde den smukke natur langs søen. En anden mulighed er at tage på en sejltur rundt, hvis man altså ikke lægger alt for meget i de gamle fortællinger fra de skotske folkeeventyr.

Højlandet byder også på nogle af Storbritanniens smukkeste vandreture. Her mødes barsk natur med rigt dyreliv og isolerede landsbyer. Og selvom bjergene i højlandet ikke når så højt som i Alperne, er her alligevel rig mulighed for at opleve imponerende panoramaer fra de forskellige tinder.

Rejs til fjord og fjeld fra Esbjerg Lufthavn

Hvis en vandreferie står på ønskelisten, er de norske fjelde et andet af de helt indlysende valg. Der er nemlig masser af mulige destinationer, og mange populære udflugtsmål i Norge. Fra Esbjerg Lufthavn kan du for eksempel flyve til Stavanger. Stavanger ligger 200 kilometer syd for Bergen, og er et fantastisk udgangspunkt for vandring i de sydnorske fjelde. Blandt andet ligger byen forholdsvist tæt på det verdensberømte udsigtspunkt Preikestolen, der hvert år besøges af tusindvis af turister.

En anden populær vandrerute der kan nås fra Stavanger er bjerget Kjerag i bunden af Lysefjorden. Denne tur er ti kilometer lang og forholdsvis krævende, men klarer man det hele vejen, belønnes man med en fantastisk udsigt over fjorden. Der går busser til startpunktet for ruten om sommeren, der også er det eneste tidspunkt turen kan gennemføres på.

Hvor end rejsen går hen efterfølgende, er det nemt at komme til Esbjerg Lufthavn. Med cirka 700 parkeringspladser, er det intet problem at komme af med sin bil. Er man med offentlig transport, kører der flere buslinjer lige til døren. Lufthavnen har desuden en café der har åbent alle hverdage, samt en mindre men velassorteret taxfree butik.

Hold dig opdateret om dit rejsemål

Uanset hvor rejsen går hen og hvor længe man skal være væk, er det altid en god idé at holde sig opdateret om sit rejsemål. Det kan spare tid og kræfter senere hen, at man lige har sørget for at informere sig om eventuelle specielle forhold på den destination man er på vej til. Udenrigsministeriet udgiver rejsevejledninger for en række lande, hvor kan man læse om aktuelle forhold i landet samt generelle anbefalinger for turister. Rubrikkerne indeholder blandt andet oplysninger om lokale love og sædvaner, transport og sundhedsforhold. Se mere om Udenrigsministeriets rejsevejledninger her.