Træning og kost har en sammenhæng mar31

Tags

Related Posts

Share This

Træning og kost har en sammenhæng

Der har været meget fokus på danskernes sundhed og helbred i de sidste mange år. Og i takt med at denne fokus er blevet mere intensiv er der dukket flere og flere motionscentre op i hele landet. Dette betyder at mange flere danskere har nu mulighed for at gøre noget ved deres krop og helbred. Det kan også ses at flere danskere har taget udfordringen op og stadig flere mennesker melder sig til motionscentre i et forsøg på at forbedre deres livsstil.

Men til stadighed mangler mange motionister et forståelse for den sammenhæng der er mellem træning og kost. Det forholder sig nemlig således at træning og dens effektivitet afhænger rigtigt meget af den kost som motionisten indtager, ikke alene inden selve motionen, men også efter træningen. Og jo flere mennesker er klare over denne sammenhæng desto flere mennesker vil få mere ud af deres træning.

Bille af samme kvionde som tyk og tynd, passer ikke længere i sine bukserMere energi med den rigtige kost

Kosten er i princippet den vigtigste element i enhver form for træning. Det er nemlig kosten som gør at effekten af en træning session bliver meget bedre og at man dermed får meget mere ud af sin træning. Det kan siges at rundt regnet 70% af ens træningsresultater vil afhænge af den rigtige kost, mens kun 30% vil afhænge af selve træningen. Med andre ord, man spilder tiden i en motionscenter hvis man ikke understøtter dette med den rigtige kost. Med den rigtige kost vil man først og fremmest have mere energi til at udføre træningen, men også mere energi til at restituere efter en hård omgang træning.

Det betyder også at kroppen er hurtigere til at komme sig over en hård omgang træning og dermed være klar til den næste session. Afhængigt af hvad det er man gerne vi opnår med sin træning bør kosten tilpasses til lige præcist denne formål. Det giver ikke nogen mening at spise kalorie rigt kost hvis målet med ens træning er at tabe sig. På den anden side giver det hellere ikke nogen mening at spise fedt fattig og proteinrig kost hvis mening med træningen er at tage nogle kilo på.

Masser af protein for muskel opbygning

Hvis formålet med din træning er at opbygge muskel masse så skal der masser af protein til at hjælp med denne proces. Hvis din hovedformål med træningen er at opbygge muskel masse så skal samtlige af dine måltider bestå af meget mere protein end det ellers gør i en hverdags køkken. Heldigvis er protein relativ nem at få med i kosten igennem de mange ret ordinære ingredienser som er nemme at få fat i, i butikkerne og som hellere ikke er ret dyre. De ingredienser som indeholder mange proteiner er æggehvider, laks og ørred, hytteost, feta ost, pistacienødder osv. Så hvis det er proteiner man skal spise så bør man starte sin morgenmad med en stor portion af æggehvide omelet med hytte ost, eller noget i den stil. Men hvis det er store mængder protein man skal indtage, kan det nogle gange være ret svært at nå den mængde via sin mad.

Heldigvis kan man supplere sin kost med protein pulver (Læs mere her) eller protein bar som kan give et protein boost lige inden eller lige efter træningen. Men når du træner hård har kroppen brug for masser af energi som den får ved at forbrænde f.eks. Kulhydrater og disse er også vigtige for din kost hvis du gerne vil have gode effekter af dine træning. Kulhydrater er meget nemme at indtage i kroppen via ens kost og derfor skal man slet ikke bekymre sig om disse. Kulhydrater kan du få i kroppen via pasta, ris, kartofler og andre hovedingredienser i stort set enhver måltid.

Vil du vide mere om styrketræning, kan jeg anbefale http://www.styrketraeningsprogram.dk/