Vælg din elevationseng efter budget og kvalitetsbevidsthed nov01

Tags

Related Posts

Share This

Vælg din elevationseng efter budget og kvalitetsbevidsthed

En elevationsseng er efterhånden noget alle kan have råd til, op i gennem tiden er de nemlig begyndt at kunne fås i alle prisklasser – alt efter størrelse og hvor kvalitetsbevidst man er. Kvaliteten kan der spares på flere steder – blandt andre motoren. Motoren i en elevationsseng er dog en meget vigtig del, da der jo af gode grunde ikke er meget elevation uden den. De fleste forhandlere sælger senge med Linak motorer eller motorer fra Okin – et henholdsvis dansk og tysk mærke. Disse to producenter af motorer til elevationssenge er kendt for at levere solide motorer, som man undgår at skulle reparerer på hele tiden. Samtidig er motorerne kendt for at være støjfri og strømbesparende, og de kan let trække vægten af både bruger og den madras, der ligger på elevationsbunden.

Læs mere her.

Find den rigtige madras til din elevationsseng

Madrassen er typisk ikke et sted, man ønsker at gå på kompromis med kvaliteten. Den er nemlig ekstra vigtig for, at du får en god nats søvn. På en elevationsseng kræver det ofte, at madrassen er ekstra god, så man ikke bliver øm af at opholde sig i den i længere tid. En elevationsseng bruges jo typisk også til andet end at sove i – sidde med en god bog eller en film, netop fordi den er så behagelig, og fordi det er så nemt at finde den helt rigtige stilling. En elevationsseng er derudover også meget velegnet, hvis du er sengeliggende i længere tid, fordi det er rigtig nemt at skifte stilling, så man ikke bliver øm.

Så netop derfor er madrassen så vigtig, når man skal ud og købe sin nye elevationsseng. For nemmest at kunne finde den rigtige madras er det en god idé at tage i mod vejledning fra forhandleren, som altid har kompetent personale ansat, der er klar til at hjælpe dig. Mange forhandlere er efterhånden at finde enten både i en fysisk forretning og på nettet eller kun på nettet, men uanset hvilken type forhandler man vælge, er der mulighed for vejledning, når man sidder hjemme og undersøger udvalget på hjemmesiden. Rigtig mange tilbyder nemlig vejledning i form at chat direkte fra hjemmesiden, så man med det samme kan få svar på sine spørgsmål til de forskellige typer senge, modeller og madrasser.

At vælge den rigtige madras til sin seng er jo som sagt en vigtig ting – om end ikke det letteste i verden. Der er rigtig mange forskellige muligheder og kombinationsmåder, og hvad, der er bedst, afhænger både af din vægt og hvor mange, der skal sove i sengen. Ved de fleste modeller kan man vælge mellem som regel to slags fjedre – pocket fjedre og multi pocket fjedre, hvor multi pocket fjedre giver en lidt bedre støtte end pocket fjedrene. Derfor anbefales det typisk, at man, hvis man vejer over 90-95 kg, vælger en madras med multi pocket fjedre, så man får den maksimale støtte og komfort. På samme måde gælder det med fastheden i madrassen, som typisk er enten medium eller fast. Her er det også en god idé at vælge en madras med fast fasthed, hvis man vejer over de 90-95 kg. Derudover siger man også, at det er smart at vælge en madras med fast fasthed til sin 120×200 cm eller 140×200 cm seng, hvis der skal sove to personer i, da madrassen så vil blive væsentligt mere belastet midt på end hvis man kun sover en person i sengen – fast fasthed kan forlænge madrassens levetid med en god del.