Yonex Duora badminton ketcher nov16

Tags

Related Posts

Share This

Yonex Duora badminton ketcher

Vi var nogle venner der talte om, hvilken badminton ketcher Lee Chong Wei brugte under verdensmesterskaberne 2015, vi vidste at det var en ny ketcher fra Yonex, men var ikke klar over hvilken model det var, da vi ikke havde set den før.

Vi besluttede os for at finde ud af det og gik til vores træner som forklarede os, at den model som Malajen benyttede hed Duora10, han vidste imidlertid ikke hvad der var så særligt ved den model, så efter træning søgte jeg lidt på nettet og fandt en forhandler som havde den. Jeg ringede til forhandleren og han oplyste mig om, at den type badmintonketcher var noget helt særligt, den havde en specifik for- og baghåndsside, Yonex havde konstrueret den således, at den ene side var beregnet til hårde smash med forhåndssiden, når man så vendte ketcheren var den beregnet til hurtige drives med baghånden.

Forhandleren oplyste mig om, at Yonex benyttede sig af deres dual optimum system, hvor forhånden var lavet af en box frame og baghånden var en aero frame. I forhånden skulle bolden holdes 3% længere i ketcheren som medvirker til et hårdere smash, hvorimod i baghånden skulle ketcherhovedet være stivere og have en hurtigere frastødningsevne op til 9% mere end almindelige kendte badminton ketchere. Jeg spurgte forhandleren om, hvordan man kunne kende forskel på siderne på badminton ketcheren og han forklarede mig, at den ene side var grøn (forhånd) og den anden side var orange (baghånd) for at hjælpe spilleren til at udnytte ketcherens potentiale maksimalt.

Badminton ketcheren er udover den dual optimum system, opbygget af nanometric systemet, som gør at ketcheren har færre karbon i sig end tidligere. Herudover besidder den også isometric systemet, som gør at ”sweetspottet” er større og man derved burde have nemmere ved at ramme bolden helt rent. Efter min telefonsamtale med forhandleren fortalte jeg resten af gutterne om badminton ketcheren, vi prøvede den og den var virkelig lækker, jeg kan tydeligt mærke forskel på min baghånd! Jeg synes helt klart, at mit spil er blevet bedre med den hjælp som jeg får fra min nye ketcher som jeg købte på (badmintonketcher dot DK) efterfølgende. Både min træner og resten af holdet har også lagt mærke til mit nye ”hemmelige våben” på badmintonbanen og jeg har hørt fra flere, at de selv overvejer at anskaffe sig samme model badminton ketcher, da de kan se hvor glad jeg er for min.

Jeg har læst lidt andre anmeldelser af Duora 10 hos nogle af de blogs og profiler jeg følger og de er også glade for den. Jeg kan anbefale at tage et tjek på disse 2 profiler: https://delicious.com & www.sport-net.dk som begge har nogle geniale beskrivelser af produktet. De kan begge fortælle op og ned om, hvad der gør, at Duora badminton ketcher er så speciel som den er og hvad der gør den så god? Herudover, kan man kigge på, Yonex egen hjemmeside for at blive klogere på hvilke ambassadører som ketcheren har. Jeg ved, at blandt andre Mathias Boe og Carsten Mogensen er begyndt at benytte denne badminton ketcher, da de tror på, at den specielle konstruktion gør dem bedre i alle spillets facetter. Desværre, så det hverken ud til at hjælpe Malayen Lee Chong Wei eller Boe/Mogensen under VM da ingen af partnerne fik hevet en guldmedalje hjem til deres fædreland. Men mon ikke det nok skal komme, når de bliver endnu mere trykke ved deres nye badminton ketcher?

Jeg er i hvert fald overbevist om, at titlerne til de forskellige konstellationer nok skal hive nogle medaljer hjem når tiden kommer til OL – om det bliver med den “nye” Duora 10 badminton ketcher, må tiden vise, men sådan ser det ud indtil videre.