Forbrugslån – hvad er det?

forbrugslån_dkForbrugslån er blevet noget, som mange danskere benytter sig af i takt med, at der jævnligt dukker nye låneudbydere op på internettet, eksempelvis Zaplo.dk som er den nyeste udbyder på markedet. Det kan dog være svært at finde ud af, hvem man skal vælge, for at optage det billigste lån. Ydermere er der flere ting, der er vigtige at overveje i forbindelse med et forbrugslån. Du kan læse mere om forbrugslån her, som forhåbentlig kan hjælpe dig i den rigtige retning.

Hvad er et forbrugslån?

Et forbrugslån er penge, som du både nemt og hurtigt kan låne. I dag er der flere udbydere, som du kan optage et forbrugslån. Det gælder både hos de traditionelle banker eller hos en af de mange låneudbydere på internettet. Som udgangspunkt er et forbrugslån penge, som du kan benytte til lige netop dine behov. Du står altså ikke til ansvar for, hvad pengene skal gå til. Det er udelukkende op til dig.

Optager du et lån hos en af de mange låneudbydere på internettet, er låneprocessen langt hurtigere end hos de traditionelle banker. Hele processen foregår online. Du ansøger om lånet online og i løbet af kort tid, vil du få svar på, hvorvidt du er godkendt eller ej. Zaplo.dk reklamerer bl.a. med, at du indenfor 10 sekunder har svar på, om du har fået bevilget lånet. Bliver du bevilget lånet, vil du have pengene stående på din konto aller senest 2 dage efter. Det kræver kun, at du underskriver låneaftalen med NemID og selvfølgelig har adgang til internettet. Du kan derfor optage lånet når som helst og hvor som helst, da det kan gøres via din computer, smartphone eller tablet.

Hvad bør du overveje?

Inden du optager et forbrugslån, er der flere ting, du bør overveje. Først og fremmest er det en god idé at researche på internettet blandt de mange låneudbydere, for at finde det lån, der passer bedst til dig og dine behov. Både lånets størrelse og løbetid afhænger netop af, hvilken låneudbyder du vælger. Derudover bør du overveje følgende, inden du optager et forbrugslån:

Hvor stort et beløb har du brug for?

Du bør tage stilling til, hvor stort et beløb du har brug for at låne. Det kan også frasortere nogle låneudbydere, som ikke kan tilbyde det lån, du ønsker. Lånebeløbet afhænger af dine økonomiske behov. Som udgangspunkt har du mulighed for at låne alt mellem 100 kr. og 100.000 kr.  

Hvornår skal du bruge pengene?

Hvornår du skal bruge pengene, er vigtigt for at du modtager pengene til tiden. Hos de fleste låneudbydere går der som regel højst 1-2 hverdage, før du har pengene stående på din bankkonto. Ved du, at du skal bruge pengene inden en bestemt dato, kan det være en god idé at ansøge om pengene i god tid, så du er sikker på at få pengene stående til tiden.

Hvornår kan du tilbagebetale pengene?

Vigtigst af alt er det, at du regner ud, hvor meget du kan tilbagebetale på dit lån om måneden. Det afgører netop, hvor lang låneperioden på dit lån skal være. I tilfælde af at du har optaget et lån, hvor du skal afdrage med et højere beløb om måneden end du har rådighed til, vil det sætte dig i en dårlig økonomisk situation. Derfor skal man altid beregne, hvor meget man kan afdrage med om måneden, for at finde det lån, der passer bedst til dig.

Hvem kan optage et forbrugslån?

Diverse låneudbydere stiller specifikke krav til dig som låntager. Det er nødvendigt for at sikre din økonomiske situation. Som udgangspunkt skal du være fyldt 18 år for at kunne optage et lån, men de fleste låneudbydere sætter dog krav til, at du er fyldt 20 år. Derudover stilles der krav til følgende:

  • Du skal have en dansk folkeregisteradresse
  • Du skal have en dansk e-mailadresse
  • Du skal have et dansk telefonnummer
  • Du skal have et gyldigt NemID
  • Du skal have en dansk bankkonto

For at du kan optage et lån hos en af de mange låneudbydere, stiller de fleste også krav til, at du ikke er registreret i et af følgende:

  • RKI
  • Debitor Registret

Du kan orientere dig yderligere om lånemuligheder på hjemmesiden lånx.dk.