Hvad er et kviklån og hvad får jeg ud af det? mar20

Tags

Related Posts

Share This

Hvad er et kviklån og hvad får jeg ud af det?

Medmindre du har boet under en sten de sidste mange år, så vil du vide, at meget af vores hverdag centrerer sig omkring penge. Det er renter, banker, kreditkort, onlinekøb og alle mulige andre ting som hele tiden handler om penge. Man kan stort set ikke klare sig uden at forlade huset uden en pung. I hvert fald ikke over længere tid. I takt med at vi mere og mere bruger pengene i vores hverdag, så kommer der også nye og anderledes metoder at anskaffe sig og bruge penge på. En af de nyere, som er blevet meget populære på det sidste er det såkaldte kviklån. Det bliver optaget af mange og man hører om det både i tv-programmer, men også i reklamer og hos venner og bekendte. I korte træk, så er der efterhånden kviklån overalt og der er både fordele og ulemper ved at anskaffe sig sådan en størrelse. Først og fremmest der blive gennemgået hvad et kviklån egentlig handler om og hvordan det fungerer, da det er ret væsentligt for at forstå fordelene og ulemperne. Så hvis du tænker over at give dig i kast med et kviklån, så giv lige det følgende et kig.

Sådan fungerer et kviklån

Kviklån er et af de nyere skud på stammen når det gælder om finansiering. Konceptet har været her i mange år, men i de seneste år er det blevet mere populært, da det er nemt at gøre online og via sms. Den måde et kviklån fungerer på er nemlig, at det er nemt. Som navnet også antyder, så kan det klares hurtigt og uden de store spørgsmål fra hverken bankrådgivere eller revisorer. Du melder dig bare til på nettet og vupti, så har du penge i hånden. Problemet er så selvfølgelig, at du ikke får helt så mange penge i hånden som ved traditionelle metoder. Normalt vil det være en lang proces i banken, men med et kviklån kan det gøres på nogle minutter og så står du med penge i hånden, du kan bruge på noget. Det er selvfølgelig nogle fordele ved denne type lån, men det er så sandelig også nogle ulemper.

Fordelene ved et kviklån

Først og fremmest er der fordelene, da det er dem der overbeviser en om, at man skal tage sig et kviklån. Fordelene er først og fremmest at du får penge hurtigt. Der kan gå få minutter og så er der landet flere tusinde kr. på din konto. En anden fordel er at det er nemt. Normalt skal man bruge lang tid på at retfærdiggøre sit lån over for en bankdame. Med et kviklån er det ”no questions asked”, men så får du til gengæld også et lavere beløb. Hvis du står og mangler penge, så kan et kviklån altså løse dette problem lynhurtigt, ved at sende en enkelt sms eller ordne noget på nettet. Det er hurtigt, nemt og man bliver ikke stillet en masse spørgsmål: Det fungerer bare.

Ulemperne ved et kviklån

Så er der selvfølgelig også en masse ulemper ved sådan et kviklån, da det hele ikke bare er fryd og gammen. Et kviklån har nemlig det problem, at det har utrolig høje renter. Det kan hurtigt blive dyrt, hvis man får taget et forkert lån og man kan komme af med mange flere penge end man havde regnet med. Det kræver altså en stabil økonomisk situation i privatøkonomien, da man skal kunne betale alle afdrag til tiden – ellers falder sagen til inkasso og du ender i RKI. Det er heller ikke ligefrem optimalt, hvis bare man ville have lidt håndører.